Serie A:n surkimus voitti ensimmäistä kertaa yli puoleen vuoteen – näin hämmentäviä tilastoja harvoin näkee

© Kuva: Getty Images

12. syyskuuta 2021 ja heti perään 18. maaliskuuta 2022 – siinä Genoan voitot Serie A:ssa tältä kaudelta.

Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, Genoa ehti pelata yli puoli vuotta voitoitta ennen perjantain kotiotteluaan Torinoa vastaan. Genoa voitti ottelun 1-0-lukemin.

Genoan sankariksi nousi Manolo Portanova, joka teki ottelun ainoaksi maaliksi jääneen osuman jo 14. peliminuutin kohdalla. Maali oli 21-vuotiaalle italialaiselle hänen uransa ensimmäinen Serie A:ssa.

Genoa joutui pelaamaan yli tunnin ottelusta miesalivoimalla, sillä norjalaistoppari Leo Ostigård lensi kahden keltaisen kortin siivittämänä ulos jo 24 minuutin pelin jälkeen. Torino ei kuitenkaan miesylivoimastaan huolimatta päässyt tolppaa lähemmäs maalintekoa.

Genoa on tällä hetkellä Serie A:n toiseksi viimeisenä. Vaikka joukkue on voittanut kauden 30 ottelustaan vain kaksi, sen ero putoamisviivan paremmalle puolelle on ainoastaan kaksi pistettä. Joukkue on ollut todellinen tasapelikone, sillä sen otteluista peräti 16 on päättynyt pistejakoon.

Ennen Torino-ottelua Genoa oli pelannut peräti seitsemän tasapeliä perätysten. Niistä viisi päättyi maalittomaan tasapeliin, kaksi 1-1-lukemiin. Kuten näistä tuloksista voi huomata, maalinteko on ollut Genoalle tervanjuontia, etenkin viime kuukausien aikana.

Genoa teki kauden kymmenessä ensimmäisessä ottelussaan 15 maalia. Seuraavissa 20 ottelussa se on onnistunut maalinteossa ainoastaan kahdeksan kertaa. Viimeisimmästä kahden tai useamman maalin iltapuhteesta on siitäkin kulunut jo pitkä tovi. Se tapahtui 5. marraskuuta, jolloin Empoli ja Genoa tasasivat sarjapisteet 2-2-lukemin.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.