Suomen juniorimaajoukkueikäluokat läpikolunnut Jeremiah Streng on lähtenyt lainalle yhdysvaltalaiseen Forward Madison FC:hen. Forward Madison FC pelaa Yhdysvaltain kolmannella sarjatasolla USL League Onessa.

– Olemme innoissamme, että saimme Jeremiahin kaliiberin pelaajan ryhmäämme, Forward Madison FC:n valmentaja ja tekninen johtaja Matt Glaeser kommentoi seuran tiedotteessa.

– Hänellä on pääsarjatason kokemusta Euroopasta, ja hän on nuori ja nälkäinen pelaaja, joka haluaa osoittaa kykynsä ja jatkaa kehittymistään. Hän on iso, vahva ja kliininen maalin edessä. Odotamme hänen ottavan ison roolin joukkueessamme tällä kaudella.

Jeremiah Streng alkoi pelata miesten sarjapelejä vain 15-vuotiaana, kun hän nousi kotikaupunkinsa VIFK:n Kakkosen joukkueeseen. Debyyttikaudella Kakkosessa syntyi kolme maalia.

Vuonna 2019 Streng siirtyi SJK:n organisaatioon, jossa hän pelasi vuosina 2019 ja 2020 Veikkausliigaa, Ykköstä ja Kakkosta. Viime kauden Streng aloitti lainalla HIFK:ssa, mutta siirtyi kesken kauden Ykkösen Jaroon.

188-senttinen Streng on pelannut Veikkausliigassa kaikkiaan 26 ottelua, muttei ole vielä avannut maalitiliään. Ykkösessä tehoja on sen sijaan kertynyt, 35 ottelussa 16 maalin verran.

– Tämä on mulle hyvä mahdollisuus nyt näyttää maailmalla, ja todella hyvillä fiiliksillä sinne lähden. Totta kai tämä on aika erilaista, kun seura on USA:ssa. En vielä kauheasti tunne sarjaa, tai joukkuetta, mutta aika jännittävä juttu, Jeremiah Streng totesi lainasiirrostaan SJK:n kotisivuilla.

Lempinimeä ”The Flamingos” kantava Forward Madison FC on seurana nuori, sillä se on perustettu vuonna 2018. Seuran kotipaikka on Wisconsinin osavaltiossa.

USL League One

@USLLeagueOne
𝘓𝘦𝘵𝘩𝘢𝘭 𝙁𝙞𝙣𝙣𝙞𝙨𝙝𝙚𝙧 🇫🇮

@Huuhkajat youth international Jeremiah Streng joins @ForwardMSNFC on loan from @SJK_Seinajoki.