Tiistai oli monelle juniorimaajoukkueelle hieno päivä, mutta alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkueelle tiistai oli sysimusta. Suomen U17-maajoukkue hävisi ratkaisevassa karsintaottelussaan Portugalille vieraskentällä peräti maalein 1-9.

Suomi sijoittui omassa karsintalohkossaan kolmanneksi ja jäi näin ollen rannalle EM-kisoista. Saldoksi jäi voitto Irlannista, murskatappio Portugalille ja 0-1-tappio lohkon toiseksi sijoittuneelle Unkarille.

Portugali-peli oli katastrofaalinen, vaikka Suomi menikin heti toisella minuutilla johtoon Juho Talvitien osumalla. Sen jälkeen omissa soi yhdeksän kertaa. Tauolle mentiin vielä 1-3-tilanteessa, mutta toisella puoliajalla Portugali iski peräti kuusi maalia.

– Tulos on törkeän ruma ja jättää väkisin happaman maun. Niin pelaajilla kuin taustatiimillä on luonnollisesti synkät tunnelmat. Tämän ryhmän kanssa olemme monesti tulleet takaa. Nyt haettiin avausmaalia ja saatiinkin unelma-alku. Sitten annoimme sen nopeasti pois.

– Antamisella tarkoitan sitä, että päästimme paljon helppoja maaleja. Portugali on todella hyvä joukkue, mutta me teimme heistä vielä parempia, U17-poikien päävalmentaja Erkka V. Lehtola kommentoi Palloliiton nettisivuilla.

[readmore from=suomi]

Portugali-tappio jättää huonon maun koko U17-poikien taipaleesta.

– On mietittävä meikäläisen roolissa, että mitä itse on tehnyt ja mitä oma tiimi on tehnyt. Tämä on kuitenkin nuorten poikien oppimisprosessi. Heidän harteilleen on turha kaataa liikaa kuraa.

– Tämän pelin ja koko turnauksen syvemmän analyysin aika on myöhemmin. Nyt tärkeintä on olla noiden nuorten kundien tukena. Pallo taitaa pyöriä huomennakin, Lehtola muistutti.