Leeds ilmoitti hiljattain antaneensa potkut Marcelo Bielsalle.

Bielsa ehti valmentaa Leedsiä kolmen ja puolen vuoden ajan. Bielsa onnistui nostamaan Leedsin Valioliigaan kesällä 2020.

Kuluva kausi on mennyt penkin alle. Viime kaudella yhdeksänneksi Valioliigassa sijoittunut Leeds on parhaillaan sarjataulukossa 16. sijalla. Putoamisviiva on vain kahden pisteen päässä.

Leeds palkkasi Jesse Marschin uudeksi päävalmentajakseen. Yhdysvaltalaisluotsi paljasti lehdistölle halunneensa Bielsan valmentavan Leedsiä loppukauden ajan. Lopulta niin ei kuitenkaan toteutunut.

– Niin ajattelin ja tunsin. Vielä kaksi viikkoa sitten en ollut valmis hyppäämään heti mukaan. Halusin Bielsan lopettavan etappinsa Leedsissä hienolla tavalla kannattajiensa edessä. Nyt se ei mennyt niin. Kerroin ideastani Leedsin seurajohdolle, kun he soittivat minulle, mutta näin, miten joukkue kärsi, Marsch totesi.

Bielsa ehti nousta Leedsissä todellisen seuralegendan ja kannattajien suosikin asemaan. Monet ovat kummastelleet, miksi Leeds päätti antaa potkut argentiinalaisluotsille, sillä Leedsin otteluohjelma helpottuu huomattavasti lähitulevaisuudessa.

Marsch valmensi syyskauden RB Leipzigiä, mutta pesti päättyi nopeasti potkuihin.