Anna Signeul ei kaunistele Helmarien vieraspelin panosta: ”Pakko voittaa, jos haluamme MM-kisoihin”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen naisten A-maajoukkueella on perjantai-iltana edessään erittäin tärkeä ottelu. Helmarit kohtaa vieraskentällä Trnavassa Slovakian pelissä, josta ei Suomelle oikein kelpaa muu kuin voitto. Sen sanoi aivan suoraan myös Helmarien päävalmentaja Anna Signeul.

– Tämä ottelu on pakko voittaa, mikäli haluamme olla missään tekemisissä MM-kisoihin etenemisen kanssa, Signeul sanoi suoraan Palloliiton kotisivuilla julkaistussa haastattelussa.

– Jokainen täällä tietää, kuinka tärkeä peli meillä on edessä. Hyvä asia on, että se ei jännitä meitä, vaan auttaa meitä keskittymään omaan suoritukseen ja tekemiseen.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen meneillään olevissa karsinnoissa pelattiin Turussa viime syyskuussa. Slovakia antoi Suomelle kelpo vastuksen, mutta hävisi lopulta 1-2 Adelina Engmanin ja Ria Ölingin onnistuttua maalinteossa. Slovakian vaarallisuus tuli kuitenkin kaikille selväksi.

– Heidän kaikki viisi hyökkäävää pelaajaansa ovat vaarallisia. Toisin sanoen he pystyvät olemaan suoraviivaisia ja viimeistelemään. Siksi meidän tulee olla valmiita pysäyttämään heidän pallolliset etenemiset sekä laukaisuyritykset nopeasti.

– Slovakia saattoi aikaisemmin elää avainpelaajiensa suorituksista, mutta mielestäni he ovat nyt kehittyneet joukkueena. He haluavat tehdä maaleja, ja meidän tulee olla varuillamme etenkin heidän vastahyökkäysyrityksissään, Signeul analysoi.

Suomi on neljän pelatun ottelun jälkeen pisteen lohkokakkosena olevaa Irlantia perässä. Käytännössä jatkopaikka voidaan ratkaista 1.9. Irlannissa pelattavassa keskinäisessä kohtaamisessa, mutta sitä ennen Suomen pitäisi ottaa täydet kuusi pistettä huhtikuun otteluista Slovakiaa ja Georgiaa vastaan.

Myös Suomen luottopuolustaja Emma Koivisto tiedostaa Slovakian uhat ja korostaa niin ikään ottelun tärkeyttä.

– Onhan Slovakia todella hyvä joukkue. Meidän ensimmäinen peli heitä vastaan oli tasainen, eli pitää olla todella hyvin hereillä ja pystyä pelaamaan meidän omalla tasollamme, jotta saamme pisteitä tästä ottelusta mukaan, Koivisto muistutti.

– He prässäsivät melko aggressiivisesti, ja varsinkin pallonmenetyksen jälkeen he olivat nopeasti kiinni iholla. Toisaalta he myös seurasivat pelaajia aika paljon, niin silloin syntyi tiloja sen pelaajan taakse, joka prässäsi. Uskon, että me pystymme käyttämään meidän vahvuuksiamme heitä vastaan.

– Me kaikki tiedämme, että nämä kaksi peliä, jotka meillä on tällä leirillä, pitää voittaa. Nämä ovat todella tärkeitä pelejä meille ja meidän pitää saada molemmista voitto kotiin, Koivisto lisäsi.

Peli Slovakia-Suomi alkaa perjantaina kello 21.30, ja sitä voi seurata Ylen kanavilla.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.