Anssi Suhonen pelasi Saksan Cupin välierässä yhden elämänsä otteluista – ”Pienin oli suurin”

© Kuva: Getty Images

Vaikka Hamburger SV taipui tiistaisessa Saksan Cupin välierässä Freiburgille maalein 1-3, oli 2. Bundesliigassa pelaavan perinteisen jättiläisen taival cupissa varsin ilahduttava. Myös tiistaina HSV antoi sarjatasoa ylempänä pelaavalle Freiburgille kelpo vastuksen.

Hampurin Volkspark-stadion oli ensimmäistä kertaa sitten helmikuun 2020 ja koronapandemian alun loppuunmyyty, ja peliä seurasi paikan päällä komeat 57 000 katsojaa. Pikkuhuuhkajien keskikenttäpelaaja Anssi Suhonen pelasi HSV:n avauksessa ja pääsi siten pelaamaan yhdessä elämänsä otteluista. Ja mikä hienointa, 21-vuotias Suhonen oli yksi kotijoukkueen ehdottomasti parhaista pelaajista.

Suhonen pääsi 26. minuutilla loistavaan maalipaikkaan ja laukoikin terävästi ja nopeasti, mutta Freiburgin maalivahti Mark Flekken torjui juuri ja juuri jalallaan. 38. minuutilla Suhonen tuuletti tekemäänsä maaliaankin, mutta osuma hylättiin VAR-tarkistuksen jälkeen todella niukkana paitsiona. Suhosen jalka oli täpärästi paitsion puolella.

Freiburg teki ensimmäisellä puoliajalla kolme maalia. 11. minuutilla onnistui Nils Petersen kulmapotkun jälkitilanteesta, 17. minuutilla Nicolas Höfler ja 35. minuutilla hieman arveluttavasta rangaistuspotkusta Vincenzo Grifo.

HSV:n tilanne oli siis toiselle puoliajalle lähdettäessä hankala, mutta siitä huolimatta joukkue ei luovuttanut, vaan pelasi mallikkaan päätösjakson. Suhonen oli toisellakin 45-minuuttisella hyvin esillä ja pääsi kerran maalipaikkaankin. Vaihtoon hän tuli 85. minuutilla raikuvien seisaallaan annettujen aplodien saattelemana. Kolme minuuttia myöhemmin Robert Glatzel puski HSV:lle loppunumeroiksi jääneen 1-3-kavennusmaalin.

– Näimme tänään, että tehokkaampi joukkue voitti pelin. Alussa Anssilla ja Bobbylla (Glatzel) oli todella hyvät maalipaikat. Niistä meidän olisi pitänyt saada palkinto, HSV:n valmentaja Tim Walter sanoi pelin jälkeen.

– Sitten jouduimme heti ensimmäisestä erikoistilanteesta takaa-ajoasemaan. 0-2 syntyi huolimattomuudesta pelinrakentelussa. Sitä seurasi mielestäni hyvin kyseenalainen rankkari. Menimme tauolle 0-3-tilanteessa emmekä tienneet lainkaan, miksi.

– Pysyimme silti sitkeinä ja rohkeina. Halusimme voittaa toisen puoliajan, mutta saimme palkinnon valitettavasti liian myöhään. Jos maali olisi tullut aiemmin, olisi pelistä voinut ehkä tulla vielä tiukka. Emme luovuttaneet koskaan. Se kuvaa meidän koko kauttamme. Toivotamme Freiburgille menestystä finaaliin.

Hamburger Abendblattin mukaan Anssi Suhonen ”lukeutui HSV:n parhaisiin pelaajiin”. Myös Abendblatt rekisteröi Suhosen saamat raikuvat aplodit vaihtoon mennessä.

Samoilla linjoilla oli myös Bild, joka nosti esiin 175-senttisen Suhosen verrattain pienen koon.

– Pienin oli suurin! Anssi Suhonen tarjosi cupin välierässä sitoutuneen ja kaikin puolin rohkean esityksen. Suomalainen kävi pelottomasti Freiburgin bundesliiga-ammattilaisten kimppuun ja näytti, kuinka cupin välierässä pitääkin taistella, Bild kirjoitti.

– U21-maajoukkuepelaajalla oli myös huonoa tuuria. Ensin hän sai todeta kymmenestä metristä Freiburgin maalivahti Mark Flekkenin paremmakseen. Se olisi voinut olla kavennusmaali 1-2:een. Sitten hänen 38. minuutin maalinsa hylättiin paitsiona.

Bild muistutti myös siitä, että HSV:llä tulee olemaan vielä pitkään iloa Suhosesta. Hän kun allekirjoitti aivan äskettäin vuoteen 2026 ulottuvan jatkosopimuksen. Lehdistön lisäksi Suhonen sai tiistain pelistään runsaasti suitsutusta myös sosiaalisessa mediassa.

Freiburgille paikka Saksan Cupin loppuottelussa on seurahistorian ensimmäinen. Finaalivastustaja selviää keskiviikkona RB Leipzigin ja Union Berlinin välisessä toisessa välierässä. Loppuottelu pelataan Berliinin Olympiastadionilla 21. toukokuuta. Myöskään RB Leipzig ja Union Berlin eivät ole DFB Pokalia ikinä voittaneet, joten kilpailu saa tänä vuonna uuden mestarin.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.