Sunnuntaina Ibrox Stadiumilla pelatun Skotlannin klassikko-ottelun Rangers-Celtic toisen puoliajan alku myöhäistyi viitisen minuuttia kentälle heitetyn lasipullon takia. Poliisi tutkii ottelun tapahtumia.

Toinen puoliaika oli juuri alkamassa, kun Celticin maalivahti Joe Hart kertoi tuomari Willie Collumille, että katsomosta heitettiin lasipullo hänen vartioimansa maalin rangaistusalueelle. Lasinsiruja levisi pitkin rangaistusaluetta. Seuraavaksi Hart juoksi kertomaan samasta asiasta myös Celticin valmentaja Ange Postecogloulle.

Järjestyksenvalvojat tulivat Collumin avuksi keräämään pullonsirpaleita kentältä, Joe Hart ja Rangersin hyökkääjä Kemar Roofe apunaan. Poliisi vahvisti pullonheiton Sky Sportsille ja sanoi tutkivansa tapahtumia.

Pelin jälkeen Postecoglou kertoi, että myös eräs hänen valmennusryhmänsä jäsen sai osuman katsomosta heitetystä pullosta. Pullo osui kyseistä henkilöä päähän, ja haava jouduttiin ompelemaan.

– Se suututtaa. Tällaista ei tarvita. En tiedä, mitä ihmiset tavoittelevat tällaisella. Minusta peli oli suurenmoinen spektaakkeli, Postecoglou kommentoi kentälle heitettyä pulloa.

– Tiimini jäsen oli matkalla pukukoppiin. Luulen, että hän on kunnossa, mutta hän tarvitsi pari tikkiä.

– Tämä harmittaa, koska tämä on ottelu, jota katsotaan ympriä maailmaa. Kaksi joukkuetta taistelee sarjan kärkipaikasta, emmekä kaipaa idiootteja pilaamaan peliä.

Myöhemmin ottelussa katsomosta heitettiin jotain myös kulmapotkua antamassa ollutta Celticin hyökkääjä Jotaa päin.

Celtic voitti ottelun 2-1 Tom Rogicin ja Cameron Carter-Vickersin maaleilla. Voiton myötä Celticin ero sarjakärjessä kasvoi kuuteen pisteeseen. Vaikka kautta on vielä paljon jäljellä, uskoi ottelua Sky Sportsin studiossa analysoinut Kris Boyd mestaruuden ratkenneen.

– Se (mestaruustaistelu) on ohi. Minulle oli hyvin vaikeaa uskoa Rangersin nousevan vielä mestariksi, mutta tänään saatiin sinetti, Boyd arveli.

– Celtic tässä vireessään hyökkää hyvin, mutta tänään näimme myös, miten laadukkaasti he puolustivat.

Tukea Boyd sai James McFaddenilta.

– Joo, luulen, että se on ohi. Rangers tarvitsi voittoa tänään. En näe nykyvireisen Celticin menettävän kolmea peliä ennen kauden loppua, ajatellen, että he ovat tähän mennessäkin hävinneet vain kolme, McFadden täydensi.

[readmore from=Celtic]

Rangersin valmentaja Giovanni van Bronckhorst ei kuitenkaan ollut vielä valmis heittämään pyyhettä kehään. Jäljellä on kuitenkin myös vielä yksi keskinäinen peli.

– Kun häviää mestaruuskamppailussa suoralle kilpailijalle, kaikesta tulee vaikeampaa. Taistelu ei ole ohi, mutta tulos mutkisti tehtäväämme, Van Bronckhorst totesi.

Skotlannin Valioliigan mestaruus on tällä kaudella entistäkin arvokkaampi, sillä mestari pääsee suoraan Mestarien liigan lohkovaiheeseen ensi kaudeksi. Kakkonen joutuu hakemaan paikkaa karsintojen kautta. Rangersissa pelaa myös Huuhkajien Glen Kamara. Kamara istui eilisen Old Firmin alusta loppuun penkillä.

Ottelun alla nähtiin myös erikoinen tapahtuma, sillä kolme Celticin kannattajaa pidätettiin heidän järjestettyä ”vaahtotempun” stadionin sisäänkäynnin luokse.