Helmarit katkaisi tiistaina odotetusti kuuden ottelun voitottoman putkensa, kun se sai Helsinkiin vieraakseen MM-karsintalohkonsa jumbon Georgian. Georgia oli hävinnyt kaikki viisi aiempaa peliään tekemättä maaliakaan. Yhteismaaliero oli ennen tätä iltaa 0-35.

Suomen avauskokoonpanossa nähtiin pieniä yllätyksiä. Tolppien välissä A-maajoukkuedebyyttinsä teki Ranskan liigan FC Fleury 91:ssä pelaava Katriina Talaslahti, 21.

Helmarit myös pelasi kolmen puolustajan linjalla. Sampdorian Anna Auvinen nousi avaukseen Anna Westerlundin tilalle. Keskikentälle nousi ”normaaliavauksen” ulkopuolelta Olga Ahtinen.

Helmarit

@HelmaritFI
𝐀𝐯𝐚𝐮𝐬𝐤𝐨𝐤𝐨𝐨𝐧𝐩𝐚𝐧𝐨 | 🇫🇮🆚🇬🇪 | MM2023-karsintaottelu: Suomi–Georgia | Mitä mieltä olet, kommentoi alle! 💬

Päävalmentaja Anna Signeul on nimennyt avauskokoonpanonsa illan otteluun, joka alkaa klo 18.15. 𝐎𝐈 𝐒𝐔𝐎𝐌𝐈 𝐎𝐍! 🇫🇮

#Helmarit #FINGEO #FIFAWWC

Suomi aloitti maalinteon 24. peliminuutilla. Tuija Hyyrynen lähetti oikealta tarkan keskityksen boksiin, ja kapteeninnauha käsivarressaan pelannut Emmi Alanen puski pallon maaliin. Sitä ennen peli oli ollut aavistuksen hakemista ja tehotonta, mutta maali tuntui vapauttaneen Suomen pelaamista huomattavasti.

Noin kymmenen minuuttia myöhemmin Suomi sai rangaistuspotkun, kun Sanni Franssi kaadettiin. Rankkarin ampui varmasti verkkoon Eveliina Summanen.

39. minuutilla syntyi jo kolmas maali Suomen prässin ja Georgian puolustajan pahan henkilökohtaisen virheen seurauksena. Georgialainen potkaisi pallosta ohi, Adelina Engman nappasi irtopallon ja laukoi sen tarkasti alanurkkaan. Tauolle mentiin Helmarien 3-0-johdossa.

Toista puoliaikaa ehdittiin pelata vajaat kymmenen minuuttia, kunnes pallo oli jälleen Georgian maalissa. Tällä kertaa osuma merkittiin Mariam Kalandadzen omaksi maaliksi. Laitapuolustaja yritti katkaista vaaratonta keskitystä, mutta ohjasi pallon oman maalivahtinsa yllätykseksi omiin.

Viidennen maalin Suomi teki kulmapotkusta 65. minuutilla. Tuija Hyyrysen korkea keskitys putosi Eveliina Summasen päähän, ja löysi sitä kautta tiensä verkkoon.

73. peliminuutilla oli Jenny Danielssonin vuoro. Suomi antoi tällä kertaa kulmapotkun lyhyenä, ja rangaistusalueen ulkopuolella odotelleella Danielssonilla oli paljon tilaa ja aikaa. Hän sijoitti tarkan laukauksen takatolpan viereen, ja sai tuulettaa Suomen 6-0-johtolukemia.

[readmore from=Helmarit]

Helmarit sai ottelusta odotetun voiton selkein 6-0-numeroin, mutta suurempaakin voittoa toivottiin. On hyvin mahdollista, että lohkon kakkospaikka ratkeaa maalierovertailulla, ja siinä Irlanti on tämän tuloksen myötä selkeästi Suomen edellä. Irlanti voitti Georgian kotikentällään 11-0, kun Suomi pystyi kahdessa ottelussa yhteensä 9-0-voittolukemiin. Irlanti kohtaa Georgian vielä toistamiseen kesäkuussa.

Suomi kohtaa MM-karsinnoissa vielä Irlannin vieraissa 31.8. ja Ruotsin kotona 6.9. Suomen mahdollisuudet ovat siinä, että Helmarit voittaa Irlannin ja saa Ruotsilta vähintään yhden pisteen. Toinen mahdollisuus jatkokarsintoihin lepää siinä, että Irlanti menettäisi pisteitä joko Georgialle tai 6.9. päätöskierroksella vieraissa Slovakialle.