Turkkilaista Çaykur Rizesporia lainalla edustava Joel Pohjanpalo jätti kotimaan kentät jo 18-vuotiaana. Uransa huipulla operoiva 27-vuotias maalitykki on luvannut HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahdelle palaavansa jonain päivänä vielä Klubin riveihin, jos rahkeet riittävät.

Lainapesti turkkilaisessa Rizesporissa on ollut Pohjanpalolle henkilökohtaisella tasolla erinomainen, vaikka joukkue on kovaa vauhtia putoamassa Turkin pääsarjasta. Maaleja on kasassa 14, ja Pohjanpalo on saanut pelata terveenä koko kauden.

Veikkausliiga on vielä kaukainen ajatus Pohjanpalolle, vaikka hän tunnustaa seuraavansa tarkkaan rakkaan seuransa edesottamuksia.

– Vanhana pelaajana ja kannattajana on tullut seurattua. Kausi on vielä alussa. Kolmesta ensimmäisestä pelistä 1-0-voitto, mutta tätä viimeistä (Inter) peliä en nähnyt, mutta mitä kuulin, niin tulos oli vähän raaka peliesityksiin nähden. Oli miten oli, 1-4-tulos himassa ei ole hyvä tulos. HJK:lla on iso näyttöpaikka nyt derbyssä. HIFK täytyy kaatua, Pohjanpalo kertoi SuomiFutis-sivustolle Turkista.

Pohjanpalo on pelannut Turkissa lainalla Bayer Leverkusenista, jossa hänen sopimuksensa kattaa vielä ensi kauden. Tulevaisuus on vielä auki. Jonain päivänä Pohjanpalo saatetaan nähdä Veikkausliigassa, vaikka siihen saattaa vielä mennä pidempi tovi.

– Olen joskus luvannut ”Ägälle” (Aki Riihilahti), että sitten kun päätän tulla takaisin Suomeen, niin Klubi on ainoa seura, mihin haluan tulla. Toivottavasti rahkeet vielä silloin riittävät HJK:hon. Sekään ei ole nykypäivänä mikään itsestäänselvyys, mutta kyllä olen ”Ägälle” sanonut, että ainakin yhden vuoden haluan Klubissa pelata, Pohjanpalo paljasti.

Stadin derbyt olivat 2010-luvulla lähes poikkeuksetta loppuunmyytyjä. Koronavuosina yleisöä oli rajoitusten takia vähemmän. Torstaina pelattava derby ei ole ainakaan ennakkoon kiinnostanut 2010-luvun tapaan. Pohjanpalo toivoo, että yleisö löytäisi taas derbyyn.

[readmore from=stadin-derby]

– Varsinkin kun on täysi tupa, niin kyllä se on hieno tapahtuma suomalaisessa futiksessa. Olisi tosi tärkeää, että se saataisiin pidettyä myös sellaisena tapahtumana, että yleisö löytäisi vuodesta toiseen paikan päälle. Se on varmasti hankalampi osuus. Se on kuitenkin tosi hieno suomifutispäivä.

Pohjanpalo teki läpimurtonsa Veikkausliigassa nuorena ja tie vei nopeasti ulkomaille. Pohjanpalon pelattua Veikkausliigassa, HIFK pelasi vielä alasarjoissa. Näin ollen Stadin derby on asia, mitä hän ei ole vielä kokenut urallaan.

Stadin derby on ehdottomasti Pohjanpalon bucket-listalla.

– Siihen on toivottavasti vielä jonkin verran aikaa, mutta varmasti kun se päivä lähenee, niin kyllä se varmasti mielessä pyörii. Kyllä se on jotain, minkä haluaisin kokea HJK:n pelaajana, Pohjanpalo totesi.

Stadin derby pelataan torstaina Bolt Arenalla kello 18. Ottelu näkyy myös ilmaiskanava Neloselta kello 17.30 alkaen.