Euroopan suurimmat seurat ilmoittivat reilu vuosi sitten kunnianhimoisesta ja varsin nopeasti kokoon kasatusta Superliiga-suunnitelmastaan.

Lopulta Superliiga pysyi hengissä muutaman päivän ajan, sillä Juventusta, Real Madridia ja Barcelonaa lukuun ottamatta kaikki muut seurat hylkäsivät sen kannattajien painostuksen vuoksi.

Alun perin yllä mainitun kolmikon lisäksi myös Atlético, Internazionale, AC Milan, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Tottenham ja Chelsea olivat mukana suunnitelmassa. Lopulta he kuitenkin päättivät jättää Superliigan taakseen.

Juventuksen puheenjohtaja Andrea Agnelli on Superliigan todellinen puuhamies. Hän suunnitteli turnausta Real Madridin puheenjohtajana tunnetun Florentino Pérezin kanssa. Agnelli on saanut sittemmin valtavasti kritiikkiä Superliiga-suunnitelmistaan.

Calcio e Finanza haastatteli Agnellia, joka on pettynyt siihen, miten ylivoimainen sarja Valioliiga on tänä päivänä etenkin taloudellisessa mielessä. Valioliigaseurat saavat TV-sopimuksen myötä huomattavasti enemmän rahaa kuin muut Euroopan kärkiseurat.

– Manchester City ja Real Madrid pelasivat uskomattoman ottelun, mutta emme ymmärrä, että olen olemassa kaksi kilpailua, jotka tuottavat miljardeja euroja seuraavien vuosien aikana. Ne ovat Valioliiga ja Mestarien liiga. Valioliiga tuottaa yksin miljardeja euroja kaudessa ja pikku hiljaa he saavat napattua kaikki huippupelaajat sinne. Valioliiga on jo itsessään Superliiga. On mahdollista, että meillä on Mestarien liigan finaalissa kaksi englantilaisseuraa. Lisäksi Eurooppa- ja Konferenssiliigan finaalissa voi kummassakin olla englantilainen seura.

UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Čeferin on kritisoinut rajusti Agnellia mediassa. Čeferin on muun muassa syyttänyt Agnellia petturiksi. Kaksikko oli keskenään hyviä ystävyksiä, mutta sitten paljastui, että Agnelli oli suunnitellut jo pitkään Superliigaa Čeferinin selän takana – ainakin UEFA:n puheenjohtajan mielestä. Agnellin mukaan kaksikko ei ole enää puheväleissä.

– Emme keskustele enää. Čeferin otti Superliiga-suunnitelman kuin se olisi ollut henkilökohtainen isku häntä vastaan, mutta ei se ole niin ja aika osoittaa sen.