Veikkausliigan avauskierroksella nähtiin mukavasti maaleja ja jännittäviä otteluita. Kaikkein myöhäisin ratkaisu toistaiseksi nähtiin Seinäjoella, kun SJK nousi vasta lisäajalla 2-1-voittoon HIFK:sta. Joukkueiden välillä on ollut kausien välillä runsaasti pelaajaliikennettä, ja HIFK:n viime kauden valmentaja Joaquín Goméz valmentaa tällä kaudella SJK:ta, joten tunnetta oli varmasti pelissä.

Ottelu eteni maalittomana aina 75. minuutille asti. Tuolloin HIFK siirtyi vierasjohtoon Pipen viimeistelemällä rangaistuspotkulla.

SJK nousi kuitenkin rinnalle ja ohi. Tasoitus merkittiin ukrainalaiselle Denis Oliinykille, ja se syntyi niin ikään rankkarista. Tällöin pelattiin 86. minuuttia. Kunnon juhlat Seinäjoen kotiyleisölle käynnisti kuitenkin vasta lisäajalla Rafal Wolsztynski, joka sijoitti pelaajaruuhkan takaa Oliinykin vapaapotkun verkkoon. Tuuletukset maalin jälkeen olivat todella komeita.

#SJKHIFK

2-1 vaikuttivat olleen avauskierroksen lukemat, sillä kahdessa muussakin pelissä päädyttiin samoihin numeroihin. Viime kaudella täpärästi sarjan kakkoseksi jäänyt KuPS kaatoi Interin 2-1, ja muistutti Kuopion olevan turkulaisille edelleen vaikea paikka pelata. KuPS on voittanut kaikki Veikkausliigan kotipelinsä Interiä vastaan kaudesta 2016 lähtien.

Tässä pelissä kaikki maalit nähtiin ensimmäisellä puoliajalla. KuPS:lta onnistuivat tehokkaasti Liigacupissa pelannut latvialainen Janis Ikaunieks sekä erittäin hyvän sisääntulon Veikkausliigaan tehnyt brasilialaishankinta Gabriel Bispo. Välissä Interille 1-1-tasoituksen viimeisteli espanjalaispuolustaja Ruxi.

Kolmas 2-1 nähtiin Valkeakoskella pelatussa Pirkanmaan derbyssä. Myös tässä pelissä toinen puoliaika oli maaliton. Erittäin väkevän sisääntulon Veikkausliigaan teki Hakan skotlantilaishyökkääjä Lee Erwin. 1-0-maalissa Erwin laukoi tulisesti vasurillaan tolppaan, ja paluupallon siirsi maaliin toinen uusi hyökkääjä, kreikkalainen Stavros Zarokostas. 2-0-maalin Erwin teki itse, mutta tälläkin kertaa komea kuti painui verkkoon tolpan kautta. Tuomas Ollilan kavennusmaali toi Ilvekselle lohtua, muttei pisteitä.

📺 Maalikooste: FC Haka - Ilves 2-1 (2-1)⎮Veikkausliiga

Maalintekijät:
⚽ 32' Zarokostas (1-0)
⚽ 40' Erwin (2-0)
⚽ 43' Ollila (2-1)

#ilves #keltavihreä #veikkausliiga 🟡🟢

Sarjanousija VPS pelasi kotiavauksessaan 2-2-tasapelin AC Oulun kanssa. VPS:n maalintekijät olivat Steven Morrissey ja Aleksi Pahkasalo, ja Oulun Riku Selander ja Michael Lopéz.

Aiemmin iltapäivällä HJK voitti Hongan 1-0. Ottelu IFK Mariehamn-FC Lahti on vielä kesken. 76. minuutilla tilanne on 0-0.