Helsingin IFK:n startti veikkausliigakauteen on ollut vaisu. Joukkue hävisi ensin vieraissa SJK:lle 1-2, ja on saanut kahdesta kotipelistään vain yhden pisteen. Ensin IFK Mariehamn ylsi Helsingissä 1-1-tasapeliin ja maanantaina FC Lahti haki Töölöstä selkeän 3-0-voiton.

HIFK palkkasi pääsiäisenä uudeksi valmentajakseen Mixu Paatelaisen, mutta vielä Lahti-ottelu vedettiin Miguel Bragancan ja alkukauden valmennustiimin johdolla. Talvella uudeksi päävalmentajaksi palkattu Bernardo Tavares jätti HIFK:n heti kättelyssä ja siirtyi jo valmentamaan Indonesiaan.

Kolmen pelatun ottelun jälkeen HIFK on Veikkausliigassa viimeisenä. Seuraava yritys kurssin kääntämiseen on perjantaina, kun se kohtaa Valkeakoskella pirteästi kautensa aloittaneen FC Hakan. Haka on voittanut kolmesta pelistään kaksi ja on sarjassa kolmantena.

HIFK:n kokenut toppari Sakari Mattila vakuutteli ottelun jälkeen, että suunta on tästä vain ylöspäin. Enempää ikäviä pettymyksiä ei kaivata.

– Nöyryytetty olo, koko joukkueella on nöyryytetty olo, tämmöinen peliesitys ei voi toistua. Tänään varmasti näkyi, että ryhtiliike tarvitaan ja varmasti tulevan perjantain ottelua varten tämä tulee tapahtumaan, Mattila lupaili pelin jälkeisissä kommenteissaan.

HIFK Fotboll

@HIFKedustus
Ryhtiliikkeen paikka.

🗣️Sakari Mattila

#HIFKfotboll #Veikkausliiga