HELSINKI. HJK koki viime lauantaina ruman tappion kotikentällään FC Interille. Toni Koskela ei ollut huolissaan Stadin derbyn alla, vaikka Inter-tulos varmasti herätteli miljoonamiehistöä.

Inter tykitti viime lauantaina kymmeneen minuuttiin kolme maalia ja peli oli sen jälkeen taputeltu. Loppulukemat olivat HJK:n kannalta rumat, 1-4.

Kun HJK häviää tuolla tavalla, on se aina iso uutinen. Tälläkin kaudella HJK:n pelaajamateriaali on Veikkausliigaan suorastaan ylivoimainen. Interiä vastaan vaihtopenkiltä aloittivat muun muassa 300 Serie A -ottelua pelannut Perparim Hetemaj, EM-kisoissa Huuhkajia edustaneet Joona Toivio ja Pyry Soiri sekä maajoukkuerinkiin kuuluva Santeri Hostikka.

HJK:n ilmoittama pelaajabudjetti tälle kaudella on kaksi miljoonaa euroa. Armoitettu kokoonpano tuo paineita. Koskelan mukaan Inter-tappion tulos ei kertonut koko kuvaa ottelusta.

– Kun HJK häviää, te teette siitä kriisin. Me katsomme tietysti, mitä siellä pelissä on tapahtunut. Olisimme voineet pelata paljon paremmin, Koskela vastasi SuomiFutis-sivustolle tiistaina järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

HJK oli kieltämättä Interiä vastaan tilastojen valossa parempi joukkue. Se vei maalintekoyritykset 16-8 ja laukaukset kohti maalia 7-4. Inter teki jokaisesta maalia kohti suuntautuneesta laukauksestaan maalin.

– Jos katsotaan faktoja ja tilastoja, niin meillä oli erittäin synkkä kymmenminuuttinen. Vastustajan maaliodottama oli, riippuen mistä katsotaan 1 – 1,7. Aika harvoin vastustaja tekee neljää maalia tuollaisella maaliodottamalla.

Maaliodottamasta huolimatta HJK:lla jäi parannettavaa. Sen Koskelakin myönsi.

– Tietysti haluamme pelata paljon paremmin, mutta on katsottava myös pelin taakse, että mitä siellä on oikeasti tapahtunut. Oli hyviä juttuja, mutta ei riittävästi. Tulosta pitää siinä mielessä kunnioittaa. Ehdottomasti haluamme tulla (derbyssä) niin sanotusti takaisin tyylikkäästi, Koskela sanoi.

Koskela kertoi, ettei Roope Riski ole käytettävissä derbyssä. Sen sijaan David Browne palaa kokoonpanoon oltuaan Inter-ottelun sivussa.

Derby on kauden sisällä aina täysin oma tapahtumansa, mikä on nähty viime vuosina. Ennakkoasetelmat eivät päde samalla tavalla, vaikka HJK lähtee tälläkin kertaa selkeänä ennakkosuosikkina otteluun.

– Valmistautumisen kannalta se on matsi muiden joukossa, mutta on itsestään selvää, että hieno tapahtuma on tulossa. Stadion on oletettavasti täynnä ja ne ovat aina mahtavia päiviä, Koskela fiilisteli.

HIFK – HJK pelataan torstaina Bolt Arenalla kello 18. Ottelu näkyy ilmaiskanava Neloselta klo 17.30 alkaen.