Maali yli 40 metristä, ohjaajan nukahdus ja hurja kaatosade – Helmarien pelissä riitti puheenaiheita

© Kuva: Juha Tamminen

Suomi lähti hakemaan Slovakiasta voittoa säilyttääkseen kunnon mahdollisuudet MM-jatkokarsintaan. Tiedossa oli, ettei tulosta tulisi helppo, mutta maalipaikkojen määrästä voitto ei jäänyt kiinni.

Ottelu alkoi selvässä Suomen hallinnassa, mutta avausmaali yllätti silti kaikki. Se nimittäin syntyi silmämääräisesti arvioiden yli 40 metristä. Helmarit sai vapaapotkun kaukaa keskialueelta sivurajan läheltä, ja kokenut laitapuolustaja Tuija Hyyrynen latasi pallon komeasti yläriman alle. Tällöin pelattiin ottelun kuudetta minuuttia.

Välitöntä uusintaa hienosta maalista ei TV-kuvissa nähty, ja paikallinen televisiointitiimi, tai ainakin lähetyksen ohjaaja vaikutti muutenkin nukahtaneen. Pian maalin jälkeen vastaanottimista nähtiin nimittäin lähes kymmenen minuutin ajan ainoastaan Slovakian vaihtopenkkiä. Jotain kuitenkin tapahtui, kun 16. minuutilla penkiltä ponnahdettiin ylös juhlimaan.

Tapahtui maali. Martina Surnovska rynni ylöspäin vasemmalta, ja tykitti komeasti pallon takatolpan viereen. Hieno maali oli tämäkin.

Helmarit hallitsi avausjaksoa muutenkin, mutta tauolle mentiin 1-1-tilanteessa. Omia maalipaikkojaan oli ensimmäisellä puoliajalla ainakin Eveliina Summasella ja Ria Ölingillä, mutta maaliin asti palloa ei saatu. Maalintekoyritykset Suomi vei ensimmäisellä 45-minuuttisella 7-2.

Avausjakson lopulla Trnavassa sade yltyi rajuksi kaatosateeksi, joka alkoi selvästi vaikuttaa pelaamiseen. Sade hellitti vasta ottelun lopulla. Oli syy sitten sateessa tai jossain muussa, niin vakavat lähetysongelmat jatkuivat televisiossa myös toisella jaksolla.

Jo toisen puoliajan kolmannella minuutilla Slovakia juhli johtomaalia. Tinja-Riikka Korpela koppasi pallon jossain maaliviivan tuntumassa, mutta siitä vallitsi epäselvyys, ylittikö pallo maaliviivan kokonaan. Lopulta sillä ei ollut väliäkään, sillä tuomaristo vihelsi hyökkäyksessä olleen paitsion.

60. minuutilla Suomi oli jälleen hyvin lähellä siirtyä johtoon, mutta valitettavasti vain lähellä. Pallo pyöri Slovakian maaliviivalla, mutta kukaan pelaajista ei saanut tyrkättyä sitä maaliin. Slovakian maalivahti torjui hyvin jalallaan Anna Westerlundin puskun, eivätkä Natalia Kuikka ja Sanni Franssi saaneet paluupalloa viivan yli.

Suomi painoi pelin loppua kohden yhä ahnaammin päälle, mutta tekeminen maalipaikoissa ei ollut tarpeeksi kliinistä. Vielä lisäajallakin Helmarit sai kaksi hyvää maalipaikkaa luotua, mutta kolmatta maalia ei pelissä enää nähty. Laukaukset kohti maalia Suomi voitti 11-4.

Niinpä kotiin viemisiksi heltisi lopulta vain yksi piste, ja tilanne MM-karsintalohkossa vain tukaloitui. Jatkokarsintaan pääsemiseksi on Georgian lisäksi käytännössä pakko kaataa Irlanti vieraissa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.