Palloliitto tiedottaa kotisivuillaan, että Kansallinen Liiga, Nelonen Media ja Yle ovat sopineet uudesta kolmikantayhteistyöstä Kansallisen Liigan kaudelle 2022. Kansallisen Liigan TV-oikeudet säilyvät Nelonen Medialla, mutta medianäkyvyyden kasvattamiseksi joitain otteluita voi seurata myös Ylen kautta.

Viime kauden tapaan Nelonen Media näyttää tänä vuonnakin Ruutu-palvelussa kaikki Kansallisen Liigan ottelut, niin runkosarjasta kuin syksyn Mestaruus- ja Haastajasarjoistakin. Nyt solmitun sopimuksen myötä myös Yle näyttää tällä kaudella kuusi Kansallisen Liigan peliä, kolme ennen kesän EM-kisoja ja kolme syksyllä kisojen jälkeen.

– Yle Urheilu on tehnyt tasa-arvotyötä viime vuosien ajan. Kansallisen Liigan kevään ja alkukesän huippuottelut pohjustavat Helmarien odotettua esiintymistä kesän EM-kisoissa ja syksyn ratkaisuottelut luovat pohjaa tuleville menestystarinoille, Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen kommentoi.

Ensimmäinen Ylen kevään näyttämistä otteluista pelataan jo huomenna perjantaina 28.4. Siinä HJK saa vieraakseen Hongan. Muut Ylellä nähtävät Kansallisen Liigan kevätkauden ottelut ovat Ilves-Åland United lauantaina 14.5. ja KuPS-Åland United lauantaina 11.6.

Yle on televisioinut Helmarien maaotteluita jo pitkään, ja näyttää luonnollisesti myös kesän Englannissa pelattavan EM-lopputurnauksen. Kesäkuusta alkaen myös Huuhkajien pelit siirtyvät Ylelle. Suomen maaotteluita pääsee kuitenkin seuraamaan Ylen kautta jo ensi viikolla, kun Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen EM-lopputurnaus alkaa. Kaikki Suomen ottelut sekä kisojen loppuottelu ovat katsottavissa Yle Areenassa.

Pikkuhelmarien kisaurakka alkaa tiistaina 3.5. kello 18.30 ottelulla Ranskaa vastaan. Perjantaina 6.5. on vastassa Espanja, niin ikään kello 18.30. Alkulohkon päätosottelussa Suomi kohtaa Norjan maanantaina 9.5. kello 21. Kisat pelataan Bosnia ja Hertsegovinassa.

Perjantaina kisapaikalle matkuvasta Suomen EM-kisajoukkueesta joutui jäämään pois joukkueen kapteeni Anni Ylä-Mononen loukkaantumisen vuoksi. Päävalmentaja Marko Saloranta kuvaili pelaajavalintoja vaikeiksi, ja päätyi seuraavanlaisen joukkueeseen.

Suomi U17-tyttöjen EM-kisoissa 2022 (suluissa aiemmat seurat):

Ellan Arpiainen (mv) HFA (KTP, HaPK, Sudet)
Siiri Forsström (mv) Valtti
Sara Arimo FC Honka (AC Kirkkonummi)
Aura Nyholm HPS (HJK, VJS)
Siiri Siivonen HJK
Helmi Perkaus Ilves (Nice Futis, MuSa)
Ida Heikkinen FC Honka (FC WILD)
Nelli Kalske EPS
Helmi Raijas HFA (FC Viikingit, Valtti)
Bettina Aho FC Peltirumpu (MYPA, Sudet, Valkealan Kajo)
Ilona Walta HJK (PPS)
Julia Schalin FC Honka (Espoon Tikka, EPS)
Jutta Angeria HFA (ONS, OLS)
Elli Mäkipelkola Ilves (SeMi)
Milja Kiviranta HJK (KTP, Jäntevä)
Elli Seiro FC Honka (EPS)
Lilli Halttunen HJK (LePa, FC Espoo)
Lotta Kalske EPS
Sofia Jahnukainen PKKU (TuPS)
Amelia Luotonen MuSa