Huuhkajien entisen kapteenin Niklas Moisanderin piti aloittaa viime viikonloppuna ensimmäinen täysi kautensa Ruotsin Allsvenskanissa, mutta suomalaisen sarjakauden avaus Malmössä lykkääntyy pitkään. 36-vuotias puolustaja loukkasi polveaan vain muutamaa päivää ennen Malmön sarja-avausta.

Vamma syntyi harjoituksissa kaksinkamppailussa Malik Abubakarin kanssa. Magneettikuvaukset paljastivat polven sisäsivusiteen vaurioituneen.

– Tietenkin se on surullista. Tämä on kuitenkin jalkapalloa, ja tällaista on sattunut minulle monta kertaa, Moisander sanoi Fotbollskanalenin mukaan.

– Se oli epäonninen tilanne. Malik kaatui sivusta polveni päälle ja koko painoni oli sillä polvella. Tiesin, että siinä kävi melko pahasti. Se oli kuitenkin vain huonoa tuuria, eikä kenenkään vika. Sellaista vain sattuu joskus.

Moisanderilla on ollut sama vamma aiemminkin. Silloin hän palasi kentille noin kahden kuukauden jälkeen. Hän uskoo, että nytkin poissaloon menee muutamia kuukausia.

– Olen loukannut saman sisäsivusiteen samassa polvessa kahdesti aiemminkin urallani. Tiedän, mitä se merkitsee, joten otan asian rennosti. Tietenkin oli harmi, että se sattui juuri ennen kauden alkua. Kuten sanottua, olen kuitenkin kokenut jo paljon. Nyt aion tehdä kovaa töitä palatakseni niin pian kuin mahdollista.

– Tunnen oloni hyvin vahvaksi ja olen fyysisesti todella hyvässä kunnossa. En syyttäisi tästä ikääni, Moisander naurahti.

Fotbollskanalenin mukaan Moisander on ollut harjoituskauden aikana yksi Malmön parhaista pelaajista, joten loukkaantuminen on kova isku koko joukkueelle. Kokenut pelaaja ei kuitenkaan ole huolissaan siitä, etteikö palaisi takaisin täydessä kunnossa vammasta toivuttuaan.

– En ole huolissani. Nähtäväksi kuitenkin jää, kuinka kauan toipuminen kestää. Se ei ole välttämättä ole niin nopeaa. Olen kokenut vastaavaa ennenkin.

[readmore from=Moisander-Niklas]

– Minä itse ja monet muut ehkä ajattelivat, että kaikki olisi ohi, mutta olen aina taistellut tieni takaisin. Niin aion tehdä tälläkin kertaa, Moisander jatkoi.

Moisander siirtyi Malmöön viime heinäkuussa Werder Bremenistä, ja pelasi viime kauden aikana kaikkiaan 17 ottelua. Hänen sopimuksensa Malmön kanssa ulottuu vuoden 2022 loppuun. Moisander on aiemmin väläytellyt, että saattaisi tulla vielä päättämään uransa TPS:ään ennen kuin nostaa nappikset lopullisesti naulaan.