Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selviytyi maaliskuussa historiansa toiseen ikäluokan EM-turnaukseen. Ensimmäisen kerran Pikkuhelmarit nähtiin EM-kisoissa Liettuassa keväällä 2018, ja tänä vuonna on edessä toinen turnaus Bosnia ja Hertsegovinassa.

Turnauksen alkulohkot arvottiin hetki sitten Sarajevossa. Suomi arvottiin kahdeksan maan EM-kisoissa lohkoon B yhdessä Ranskan, Norjan sekä ainoan toistaiseksi pelaamattoman karsintalohkon voittajan kanssa. Kyseisen lohkon selkeä ennakkosuosikki on Espanja, ja muut maat Tshekki, Unkari ja Ukraina.

A-lohkossa pelaavat järjestäjämaa Bosnia ja Hertsegovina, Tanska, Hollanti sekä alle 17-vuotiaiden tyttöjen EM-kisojen ylivoimaisesti menestynein maa Saksa, joka puolustaa myös mestaruutta vuodelta 2019. Vuosina 2020 ja 2021 kisat peruttiin koronapandemiasta johtuen.

– Arpa ei ollut ehkä ihan toivotun tapainen, muttei mikään katastrofikaan. Luvassa on kovia pelejä. Olisimme toivoneet pääsyä Bosnia-Hertsegovinan lohkoon – peli kisojen emäntämaata vastaan olisi ollut nuorille pelaajille upea kokemus. Elämme kuitenkin tämän arvontatuloksen mukaan ja odotamme kisoja innolla, Pikkuhelmarien päävalmentaja Marko Saloranta kommentoi Palloliiton tiedotteessa.

Suomen lohkoon tyrkyllä oleva Espanja on kisahistorian toiseksi menestynein maa neljällä mestaruudellaan. Saksalla mestaruuksia on seitsemän.

EM-kisojen kolmelle parhaalle maalle aukeaa paikka myös lokakuussa Intiassa pelattavaan MM-turnaukseen. Edellisellä kerralla vuonna 2018 Suomi sijoittui kolmanneksi ja pelasi myöhemmin samana vuonna Uruguayssa MM-kisoissa.

Suomen alkulohkon ottelut pelataan neljästä kisakaupungista kahdessa pienimmässä, pienimmillä stadioneilla. Pelipaikat ovat Mostar ja Široki Brijeg. Pelit pelataan 3.5., 6.5. ja 9.5.

A-lohkon pelipaikat ovat Sarajevo ja Zenica. Myös loppupelit pelataan näissä kahdessa kaupungissa.

Päivitys juttuun 5.4. kello 19.54. Lisätty päävalmentaja Marko Salorannan kommentit lohkosta.

Helmarit

@HelmaritFI
Tässä on Suomen EM-lopputurnauslohko - lohkon neljäs maa selviää ensi viikolla! 🦉

Široki Brijegissa ja Mostarissa pelattavan alkulohkon matsipäivät ovat 3., 6. ja 9. toukokuuta - Suomen otteluohjelma selviää lähipäivinä. Tasan neljä viikkoa ja sitten mennään! 🤩 #Pikkuhelmarit