Damallsvenskanin kauden 2022 alussa on nähty erittäin paljon suomalaispelaajien tekemiä maaleja. Niin paljon, että sarjan maalitilaston kymmenen kärjestä löytyy viiden pelatun kierroksen jälkeen peräti neljä suomalaisnaista.

Maalipörssiä johtavat viidellä tehdyllä maalillaan Mia Persson (Rosengård), Tabby Tindell (Kristianstad) ja Amalie Jørgensen Vangsgaard (Linköping). Heti jaetulla neljännellä sijalla tulevat kuitenkin neljään maaliin pystyneet Helmarien pelaajat Jutta Rantala ja Elli Pikkujämsä.

22-vuotias Rantala on pelannut 90 minuuttia kaikissa viidessä Vittsjön ottelussa. Ensimmäisen maalinsa hän teki suurseura Rosengårdia vastaan, mutta sunnuntaina Rantala onnistui peräti kolmesti, kun Vittsjö kaatoi vieraissa AIK:n 3-0. Hattutemppu syntyi suomalaisen maalivahdin Milla-Maj Majasaaren selän taakse.

Ensimmäinen maali syntyi helposti lyhyen kulmapotkun jälkeen, kun AIK:n maalivahti jätti etukulmaan tilaa ja haparoi. Toinen syntyi rankkarista ja kolmas komealla kaukovedolla 25 metristä. Rantalan maalit voi katsoa Aftonbladetin sivuilta täältä. Viime kaudella Rantala teki yhteensä vain kaksi maalia, ja nyt koossa on jo neljä.

– Kolmen maalin tekeminen antaa paljon itseluottamusta. Toivottavasti niitä tulee lisää, Rantala sanoi Viaplayn haastattelussa.

Niin ikään 22-vuotias Elli Pikkujämsä on puolestaan tehnyt Örebrolle neljä maalia kolmessa eri ottelussa. Pikkujämsän tehot ovat olleet huimat etenkin siksi, että hänen tavanomainen pelipaikkansa on keskuspuolustuksessa. Viime aikoina Pikkujämsä on kuitenkin pelannut Örebrossa myös keskikentän pohjalla.

[readmore from=Helmarit]

Aiemmilla kahdella kaudellaan Pikkujämsä oli tehnyt Örebrolle sarjaotteluissa yhteensä yhden maalin, ja nyt osumia on kasassa jo neljä. Nuori puolustaja on siis pelannut aivan mahtavaa alkukautta. Ei olekaan ihme, että Pikkujämsä on yksi kolmesta ehdolle asetetusta pelaajasta Damallsvenskanin huhtikuun pelaajaksi. Kuukauden pelaajaa voi äänestää Aftonbladetin sivuilla täällä vapunpäivää saakka.

Jaetulla seitsemännellä sijalla Damallsvenskanin maalitilastossa ovat suomalaiset Juliette Kemppi (Kalmar) ja Amanda Rantanen (Örebro), joista molemmat ovat tehneet kolme maalia viiden sarjakierroksen aikana. Niukasti TOP 10:n ulkopuolelta jaetulta 11. sijalta löytyy vielä Umeån Henna Honkanen, jolla tehtyjä maaleja on kaksi.