Suomen Cupin kolmannella kierroksella kaksinumeroiset maalilukemat – kohokohtana silti veikkausliigalegenda Mika Ojalan upea vaparimaali

© Kuva: Juha Tamminen

Vuosina 2008, 2011 ja 2012 sarjan parhaaksi keskikenttäpelaajaksi valittu Mika Ojala on todellinen Veikkausliigan ja FC Interin legenda. Vaikka Ojalalla on ikää vasta 33 vuotta, lopetti hän pääsarjatasolla pelaamisen kauteen 2020 jäätyään Interissä ilman jatkosopimusta.

Viime vuonna Ojala vaikutti kotikaupungissaan Paimiossa ja oli tuttu näky Ruudun veikkausliigalähetyksissä. Täksi kaudeksi hän puolestaan muutti Seinäjoelle saatuaan paikan SJK:n talenttivalmentajana.

Vaikka pelaajaura huipulla onkin ohi, esitteli Ojala edelleen tallella olevaa erikoistilanneosaamistaan viikonloppuna Suomen Cupissa. Vaikka Ojalan joukkue SJK-j Apollo pelaa Kutosessa, ei hänen tarvinnut jäädä ilman cup-maalia tälläkään kaudella.

Ojalan vapaapotkumaali oli todennäköisesti viikonlopun komein Suomen Cupissa nähty osuma, ja mahdollisesti yksi koko tähänastisen cup-kilpailun hienoimmista. Ojala nimittäin tykitti vapaapotkun kaukaa aivan yläriman alle.

Maalin voi katsoa kahdesta alla olevasta twiitistä. Juttu jatkuu niiden jälkeen.

Ojalan maalista huolimatta hänen ja toisen veikkausliigakonkarin Tero Mäntylän tähdittämä SJK-j Apollo sai ottelussa kylmää kyytiä, sillä vieraaksi tullut Ykkösen joukkue KPV takoi taululle kaksinumeroiset maalilukemat. KPV:n voitto kirjattiin aikakirjoihin numeroin 2-10.

Valtavasti veikkausliigakokemusta nähtiin monissa muissakin loppuviikon Suomen Cup -otteluissa. JaPS:n ikämiesjoukkue hävisi perjantaina JJK:lle 1-6, mutta juoksutti kentälle melkoisen meritoituneita tähtipelaajia. JaPS M35:n paidassa pelasivat ottelussa Kari Arkivuo, Pekka Lagerblom, Drilon Shala, Erfan Zeneli ja Konsta Hietanen.

Yksi viikonlopun odotetuimmista cup-otteluista oli varmasti FC Jazzin ja MuSa:n välinen Porin derby. Kakkosen joukkueet eivät saaneet paremmuudestaan selvää varsinaisella peliajalla, vaan ottelussa mentiin 2-2-tilanteessa rankkarikisaan. Siellä paikan neljännellä kierroksella lunasti MuSa.

Odotettu peli keskikokoisten suomalaisakaupunkien ykkösseurojen välillä oli myös porvoolaisen Futuran ja kotkalaisen KTP:n välillä. Tasaista pelistä ei tullut, vaan sarjatasoa ylempänä pelaava KTP eteni jatkoon tylysti maalein 0-6. Joukkueeseen äskettäin palannut espanjalaishyökkääjä Mika sekä AC Oulusta tullut KTP:n uusi kapteeni Lassi Nurmos tekivät kaksi maalia mieheen.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Klaukkalassa pelattiin lauantaina sakeassa lumisateessa oranssilla pallolla. Ykköseen noussut JäPS kaatoi vieraissa Kakkosen NJS:n 4-1, kun niin ikään Veikkausliigasta hyvin tuttu Aleksi Ristola viimeisteli hattutempun.

Kotkassa todistettiin lauantaina murskavoittoa, kun Ykkösen MP voitti vieraissa Nelosen Jäntevän peräti maalein 9-0. Myös Nelosessa pelaava HyPS puolestaan pudotti jatkosta sarjatasoa ylempänä pelaavan PK-37:n maalein 2-0. Derby pelattiin lauantaina myös Rovaniemellä, jossa ottelu jouduttiin siirtämään lumentuloa takia ulkokentältä halliin. RoPS pudotti jatkosta Rovaniemi Unitedin maalein 3-1.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Suomen Cupin 3. kierros pelataan loppuun neljää ottelua lukuun ottamatta tällä viikolla. Kuusi ensimmäistä veikkausliigaseuraa aloittaa taipaleensa keskiviikkona. Loput neljä peliä pelataan ensi viikon alussa.

Suomen Cupin maalitilastoa johtaa tässä vaihessa Rauman Pallo-Iirojen Elias Ahde, joka on tehnyt yhdeksän maalia. Pallo-Iirot on pelannut cupissa jo neljä ottelua.

Suomen Cupin neljännen kierroksen otteluparit arvotaan ensi viikolla, torstaina 21.4. klo 13. Arvonta näytetään suorana Veikkaus-TV:ssä. Arvontaan mennessä kaikki neljännellä kierroksella pelaavat 56 joukkuetta ovat jo selvillä. Vielä neljännelläkin kierroksella arvonnassa käytetään maantieteellisesti painotettuja arvontakoreja, mutta viidennellä kierroksella kaikki joukkueet ovat samassa arvontakorissa.

Juttua on muokatu 12.4. kello 10.40. Aiemmin jutussa luki, että neljännen kierroksen arvonta olisi alustavan aikataulun mukaisesti 12.-13.4., mutta nyt korjattu oikea arvontapäivä 21.4.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.