Edinson Cavanin sopimus Manchester Unitedin kanssa päättyy tulevana kesänä, ja on varsin todennäköistä että uruguayalisen visiitti Valioliigassa jää hänen koko uraansa ajatellen vaisuksi.

Hyökkääjä saapui Englantiin lokakuussa 2020 vailla pelikuntoa, Ole Gunnar Solskjærin vielä toimiessa Unitedin managerina. Nyt 35-vuotiaan konkarin valmistautumista on kehuttu kautta linjan.

– Hänen täytyy tuntea itsensä sataprosenttisen valmiiksi. Hän ei halua esiintyä otteluissa ja näyttää keskenkuntoiselta, norjalaisluotsi kuvaili pian Cavanin saapumisen jälkeen.

Jatkuvaa ottelukuntoa ei ole löytynyt missään vaiheessa. Tällä kaudella Cavani on osallistunut joukkueensa valioliigaotteluihin kaikkiaan 12 eri kertaa. Goalin arvelu ”emme ehkä koskaan enää näe Edinson Cavania Manchester Unitedin paidassa” on aiheellinen – mittavan uran tehnyt pelaaja on tälläkin hetkellä loukkaantuneiden kirjoissa.

Tilanne on hieman vastaava Cavania viisi vuotta vanhemman Zlatan Ibrahimovicin kohdalla. Ruotsalainen on esiintynyt AC Milanin kauden 41 ottelusta kuudessatoista. Zlatanin totutusti suuriin puheisiin on sisältynyt viime aikoina myös ajatuksia siitä, miten ura joskus päättyy.

– Joka päivä teemme samat asiat. Heräämme, valmistaudumme, harjoittelemme, syömme ja lepäämme. Seuraavana päivänä aina sama. 20 vuotta sitä tekee näitä asioita ja saa niistä tarvitsemansa adrenaliinin. Kun se joskus loppuu, on aloitettava nollasta jonkun uuden asian parissa.

Milanin ja Zlatanin välinen sopimus päättyy kesäkuun lopussa, eikä sen jatkamisesta vielä ole tehty päätöstä.