Stadin derby potkaistaan käyntiin kello 18. HJK:n avauskokoonpanossa nähdään toistaa kertaa tällä kaudella toppari Joona Toivio.

Toivio on pelannut tällä kaudella vain yhdessä ottelussa täydet minuutit. Honkaa ja VPS:ää vastaan Toivio istui koko pelin vaihtopenkillä. Inter-tappiossa Toivio tuli 1-3-tappioasemassa vaihdosta sisään.

HJK:n avauskokoonpano antaa viitteitä siitä, että ryhmitys olisi derbyssä 4-3-3. Tällä kaudella HJK on pääosin pelannut 3-4-3-muodossa, mutta muoto on vaihdellut pelin sisällä pelin eri vaiheissa. Myös derbyssä HJK saattaa hyökätä 3-4-3-muodossa.

HJK:n maalissa jatkaa Conor Hazard. Toppareina lienee Toivio sekä kapteeni Miro Tenho. Laitapuolustajina nähtäneen Jukka Raitala sekä Murilo.

HJK:n puolustuksessa riittää kokemusta. Toivio pelasi upealla maajoukkueurallaan yhteensä 78 maaottelua ja Raitalalla on tällä hetkellä kasassa 63 peliä Huuhkajissa. Tenho sen sijaan on vasta noussut Huuhkajiin, ja debyytti tuli Slovakiaa vastaan maaliskuun harjoitusottelussa.

Keskikentällä pelaavat tuore hankinta Perparim Hetemaj, joka on ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa sekä Atom ja Jair. Ylimmässä linjassa nähdään Santeri Hostikka, Fabian Serrarens sekä Casper Terho.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä. Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
HIFK vs HJK 18:00

1 Hazard
4 Toivio
6 Jair Silva
7 Hostikka
15 Tenho (c)
19 Terho
20 Murilo
22 Raitala
37 Atom
44 Serrarens
56 Hetemaj

Subs: 79 Niemelä, 5 Hoskonen, 10 Boujellab, 17 Martic, 18 Radulovic, 24 Browne, 58 Yli-Kokko

🎫 liput.hjk.fi/Stadium/Index?…

#HJK #Veikkausliiga

HIFK jatkanee Mixu Paatelaisen alaisuudessa viiden puolustajan linjalla. Puolustaessa muoto lienee 5-4-1 tai 5-2-3 riippuen prässitasosta.

HIFK:n maalinsuulla aloittaa vähemmän yllättäen sarjan parhaimpiin maalivahteihin kuuluva Beto. Topparilinjassa nähtäneen Sakari Mattila, Daan Klinkenberg sekä Wilfried Kanon.

Wingbackeina pelannee Pipe Sáez sekä Macario Hing-Glover. Keskikentän keskustassa pelannee Masakuba-Wilson Kamavuaka, Obed Malolo. Hieman ylempänä lienevät Jani Bäckman sekä Sergei Eremenko. Yksinäisenä kärkenä aloittaa Eero Markkanen.

Ottelu käynnistyy kello 18. Peliä voi seurata ilmaiskanava Neloselta.