Unai Emery valmensi PSG:tä vuodet 2016-18.

Emery voitti seurassa muun muassa Ranskan pääsarjamestaruuden ja kahdesti Ranskan cupin, mutta Mestarien liigassa menestys kiersi häntä kaukaa. Se on kiertänyt PSG:tä kaukaa myös Emeryn lähdettyä.

Marca haastatteli nykyään Villarrealia valmentavaa Emeryä. Emeryltä kysyttiin, miksei PSG menesty Mestarien liigassa. PSG putosi neljännesvälierissä Real Madridille yhteismaalein 2-3.

– Hiljattain Pep Guardiola sanoi minulle, että Barcelonan ja Real Madridin kaltaiset joukkueet reagoivat paremmin vaikeisiin tilanteisiin, koska he ovat jo voittaneet Mestarien liigan. Avainasemassa on se, miten osaat käsitellä turhautumista ja pettymystä.

Emery valmensi PSG:tä, kun Barcelona murskasi pariisilaisjätin Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osassa keväällä 2017 peräti 6-1.

– Kun Barcelona teki meitä vastaan kuusi maalia ja tuomari teki virheitä, emme tienneet, mitä meidän olisi pitänyt tehdä. Heille kävi samoin Real Madridia vastaan. Kun Karim Benzema tasoitti ja vei Real Madridin johtoon, näin kentällä hyvin tuntemani Presnel Kimpemben ja Marquinhosin, eivätkä he osanneet reagoida tilanteeseen, koska he olivat niin turhautuneita.

Emery siirtyi Villarrealin peräsimeen kesällä 2020. Valinta osoittautui loistavaksi. Hän voitti viime keväänä Eurooppa-liigan. Se oli Villarrealin seurahistorian ensimmäinen pokaali. Nyt edessä on Mestarien liigan puolivälierät Bayern Müncheniä vastaan.

– Minulla oli paljon vaihtoehtoja. Sain yhteydenottoja englantilaisilta ja italialaisilta Mestarien liigassa pelaavilta seuroilta, mutta valitsin Villarrealin, koska tässä pestissä voin voittaa ja työskennellä hyvissä olosuhteissa. Voitimme Eurooppa-liigan kukistamalla Arsenalin ja Manchester Unitedin kaltaisia seuroja. Nyt selvisimme Mestarien liigan puolivälieriin pudotettuamme Juventuksen. Nämä voitot antavat selityksen sille, miksi valitsin Villarrealin.