Pitkän pelaajauran topparina tehnyt Sinisa Mihajlovic on vakavasti sairas.

Sekä Serbian että Italian kansalaisuudet omaava 53-vuotias toimii Serie A -seura Bolognan valmentajana, mutta on tällä hetkellä sairaalassa leukemiahoitojen vuoksi. Hän lähetti joukkueelleen terveisiä videolla, joka on nähtävillä YouTubessa.

Pukukoppityylisen huulenheiton ja naureskelun jälkeen tunnelma vakavoitui molemmin puolin.

– En voi olla fyysisesti siellä, mutta henkisesti olen kanssanne aina.

Mihajlovic esitteli videolla sairaalahouonettaan. Hän kävi vastaavanlaisen hoitojakson läpi vuonna 2019.

– Huone on varustettu kaikkia pelejä varten, ja olen jatkuvassa yhteydessä henkilökuntaani. Ikävä kyllä teimme tämän saman muutama vuosi sitten. Vakuutan että täällä taistelen teidän vuoksenne, ja tiedän että te taistelette minun vuokseni.

Valmentaja motivoi sekä itseään että pelaajiaan.

– Vaikeina aikoina näemme rohkeuden ja reagoinnin asioihin. Valittavissa on kaksi polkua, joista toinen on tuhoisa. Sillä valitamme ja menetämme toivon. Toinen on rakentava, sillä katsomme asioita positiivisesti ja pidämme asioista kiinni.

Mihajlovic kertoi asuvansa kolmen neliön huoneessa, mutta uskovansa lääkäreihin ja siihen, että tilanne on väliaikainen. Hän tarjosi apuaan joukkueelle.

– Meidän pitää pysyä yhdessä ja yhtenäisinä. Mitä ikinä tarvitsette, olen käytettävissänne. Elämää ei eletä ilman ongelmia, vaan ongelmista huolimatta. Tie ei ole suora vaan mutkikas ja täynnä mäkiä. Sillä on myös yllättäviä kompastuskiviä. Kaatuessa on vain noustava ylös ja jatkettava matkaa.