Valioliiga-seura Burnley julkaisi pitkäperjantaina yllättävän tiedotteen: Sean Dyche ja hänen valmennusryhmänsä on irtisanottu.

50-vuotias Dyche luotsasi Burnleya vuodesta 2012 lähtien. Vajaan kymmenen vuoden pestin aikana Burnley nousi kaksi kertaa Valioliigaan ja putosi kerran. Viimeisin nousu tapahtui kauden 2015-16 päätteeksi, jonka jälkeen Burnley on pelannut yhtäjaksoisesti pääsarjatasolla.

Dyche joutui operoimaan Burnleyssä todella rajallisilla resursseilla, joka vain korostaa hänen arvoaan seuralle. Se on myös yksi isoimmista syistä, miksi englantilaisluotsin potkut tulivat suurelle osalle valtavana yllätyksenä.

Myös potkujen ajankohta on erikoinen. Valioliigakautta kun on jäljellä enää alle neljännes. Burnley on toki tällä hetkellä viimeisellä putoajan paikalla, neljä pistettä perässä viimeisestä säilyjän paikasta, mutta näin radikaali muutos tässä kohtaa kautta on kaikin puolin yllättävä ja todella riskialtis teko.

Burnley FC

@BurnleyOfficial
Burnley Football Club can confirm the Club has parted company with manager Sean Dyche, assistant manager Ian Woan, first-team coach Steve Stone and goalkeeping coach Billy Mercer.