Skotlannin suurseura Celtic on palannut mestariksi vuoden tauon jälkeen. Celticin mestaruus varmistui, kun se pelasi 1-1-tasapelin vieraskentällä Dundee Unitedia vastaan. Vaikka lähin haastaja ja mestaruutta puolustanut Rangers voitti samaan aikaan Ross Countyn 4-1, on ero ennen viimeistä sarjakierrosta Celticin hyväksi tavoittamattomat neljä pistettä.

Samalla Celtic varmisti paikkansa ensi kauden Mestarien liigan lohkovaiheessa. Se tuo seuralle myös useiden kymmenien miljoonien eurojen lisätulot. Mestaruus tuli australialaisvalmentaja Ange Postecogloun ensimmäisellä yrittämällä. Postecoglou valittiin jo Skotlannin Valioliigan vuoden valmentajaksi sekä pelaajien että toimittajien toimesta.

Mestaruus on Celticille kymmenes viimeisten yhdentoista vuoden aikana. Ainoastaan viime kausi muodostaa pitkässä jatkumossa pienen tahran.

Celticin maalin mestaruuden ratkaisseessa pelissä teki kreikkalainen Georgios Giakoumakis. Dundee Unitedin Dylan Levitt tasoitti pelin, mutta tasapelikin riitti Celticin mestaruusjuhlien aloittamiseen.

– Ensimmäistä kertaa tänä vuonna olen sanaton. Faneilla oli rankkaa viime vuonna paitsi siksi, ettemme voittaneet mitään, niin myös siksi, etteivät he päässeet kannattamaan joukkuetta. Olen ylpeä tästä pelaajaryhmästä. He ovat olleet tänä vuonna uskomattomia, Postecoglou kommentoi pelin jälkeen Sky Sportsin mukaan.

– Olemme pelanneet erinomaista jalkapalloa. Joukkue on osoittanut luonnetta 31 ottelussa ja vastannut jokaiseen haasteeseen. En voisi olla heistä yhtään ylpeämpi.

Ilmari Niskanen pelasi Dundee Unitedin joukkueessa täydet 90 minuuttia. Maalivahti Carljohan Eriksson seurasi ottelun vaihtopenkiltä, kuten on seurannut kaikki muutkin ottelut tammikuisen siirtonsa jälkeen.

Tulos oli myös Dundee Unitedille riittävän hyvä, sillä kahden Huuhkajien pelaajan seura sinetöi eilen paikkansa Konferenssiliigan karsinnoissa. Konferenssiliigan karsintoihin selviytyi myös sarjan neljäntenä oleva Motherwell. Juhani Ojala pelasi Motherwellin keskiviikkoisessa pelissä ensimmäiset 45 minuuttia.

Huuhkajien Glen Kamara pelasi Rangersin paidassa eilen täydet 90 minuuttia. Rangersilla on jäljellä vielä kolme peliä tällä kaudella. Se kohtaa Heartsin ensin 14.5. merkityksettömässä sarjaottelussa ja 21.5 Skotlannin Cupin finaalissa. Välissä 18.5. Rangers pelaa Eurooppa-liigan loppuottelun Sevillassa Eintracht Frankfurtia vastaan.

Voittamalla Eurooppa-liigan myös Rangers selviäisi suoraan Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Muussa tapauksessa se aloittaa Mestarien liigan kolmannelta karsintakierrokselta.

Skotlannin Valioliigasta putoaa Dundee FC. Karsintoihin joutuu St. Johnstone, joka omistaa nyt Linfieldissä lainalla pelaavan Eetu Vertaisen pelaajaoikeudet.