Barcelonan keskikenttäpelaaja Frenkie de Jongia viedään siirtohuhuissa Manchester Unitediin.

Barcelonan sisäpiiritoimittaja Gerard Romero kertoi tällä viikolla, että de Jong siirtyy kesällä ”95 prosentin todennäköisyydellä” Barcelonasta Manchester Unitediin.

Romeron mukaan Barcelona joutuu taloudellisten syiden vuoksi myymään de Jongin muihin maisemiin. Katalonialaisseura odottaa saavansa pelaajasta noin 60-80 miljoonan euron siirtokorvauksen.

Manchester Unitedin puolustajalegenda Rio Ferdinand on mielissään siitä, että de Jongin kaltainen huippupelaaja on yhdistettynä manchesterilaisseuraan. Ferdinandin mukaan de Jong olisi ”loistava hankinta” Man Unitedilta.

– Olen aina ajatellut, että hän [de Jong] on huippupelaaja, Ferdinand sanoi YouTube-kanavallaan.

– Nyt puhutaan siitä, että Frenkie de Jongista voisi tulla Erik ten Hagin ensimmäinen pelaajahankinta. Jos tämä toteutuu, sanoisin: ”Kyllä, loistava allekirjoitus.”

– Hän ei ole fyysinen pelaaja, mutta hän on nopea pallon kanssa ja todella hyvä teknisesti. Hän pystyy selviämään tiukoista tilanteista, tekee hyviä päätöksiä ja hänen syöttökykynsä sekä tasapainonsa ovat todella hyvät.

– United on joukkue, joka etsii juuri tällaisia pelaajia, jotka pystyvät hallitsemaan palloa ja tasapainottamaan peliä. Minusta hän olisi hyvä lisä joukkueeseen.

25-vuotias de Jong siirtyi Ajaxista Barcelonaan kesällä 2019 86 miljoonalla eurolla. Hollannin maajoukkuemies on pelannut kolmen Barcelonassa vietetyn kauden aikana 138 ottelua ja tehnyt niissä tehot 13+17.