HELSINKI. Hollannin pääsarjaan nousseen FC Emmenin avainpelaaja Jasin Assehnoun ei ole mukana Huuhkajien ryhmässä kesän Nations League -otteluihin. Assehnoun miettii kesän yli maajoukkue-edustustaan.

Assehnounilla on Suomen lisäksi Marokon kansalaisuus. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva kertoi keskiviikkona, että Marokon maajoukkueesta on kyselty Assehnounin perään.

– Hän (Assehnoun) ei ole listalla. Tilanne on se, että hänellä on mahdollisuus edustaa myös Marokkoa. Sieltä ollaan oltu ilmeisesti häneen yhteydessä. Hän haluaa vähän miettiä kesän yli, miten toimia edustamisen suhteen, Kanerva kertoi Huuhkajien lehdistötilaisuudessa Helsingin Kalastajatorpalla.

Assehnoun pelasi todella vahvan kauden Emmenissä. Laituri takoi 36 sarjaottelussa seitsemän maalia ja antoi yhdeksän maaliin johtanutta syöttöä. Assehnoun oli isossa roolissa, kun seura voitti Hollannin toiseksi korkeimman sarjatason ja nousi ensi kaudeksi Hollannin pääsarjaan, Eredivisieen.

Kanerva ei halunnut kommentoida Assehnoun tilannetta sen enempää.

– En yleensä käy minun ja pelaajien välisiä keskusteluja kauheasti julkisuudessa läpi. Ne ovat meidän henkilökohtaisia keskusteluja. Se on keskinäistä luottamusta. Se on sitten hänen vastuullaan vastata näihin kysymyksiin ja kertoa tarkemmin taustoista, kun hän on siihen valmis, Kanerva vastasi SuomiFutis-sivustolle.

Assehnoun on ollut Huuhkajien mukana kahdessa harjoitusottelussa, mutta virallisissa peleissä hän ei ole pelannut. Lisäksi Assehnoun on pelannut Pikkuhuuhkajissa 13 ottelua. Näin ollen Assehnoun voi vielä vaihtaa A-maajoukkue-edustustaan.

Marokko selvitti tiensä tuleviin Qatarin MM-kisoihin, joten Assehnoun voisi mahdollisesti taistella jopa paikasta Marokon MM-kisajoukkueeseen. Marokko pelaa kisoissa F-lohkossa, jossa vastaan tulevat Kanada, Belgia ja Kroatia.