Joukkue julkistettu – veikkausliigapelaaja mukana tavoittelemassa MM-kisapaikkaa kesäkuussa

© Kuva: Juha Tamminen

Qatarin MM-kisojen alkulohkot arvottiin jo huhtikuun ensimmäisenä päivänä, mutta kolme paikkaa lopputurnauksessa on yhä auki. Yhdestä pelaa Wales joko Skotlantia tai Ukrainaa vastaan Ukrainan sodan takia siirretyssä Euroopan playoffissa.

Mannertenvälisissä playoffeissa kohtaa puolestaan Peru joko Yhdistyneet Arabiemiraatit tai Australian ja Costa Rica Uuden-Seelannin. Ottelut pelataan yksiosaisina Qatarissa 13.6. ja 14.6., edellämainitussa järjestyksessä.

Veikkausliigan seuraajille hienoa on varmasti se, että karsintojen loppusuoralla on myös yksi pelaaja kotoisesta pääsarjastamme. Hakan hyökkääjä Logan Rogerson on nimittäin nimetty Uuden-Seelannin joukkueeseen ratkaisevaan, neljän viikon kuluttua pelattavaan MM-karsintapeliin. Jo 5.6. Uusi-Seelanti kohtaa Barcelonassa pelattavassa harjoitusottelussa Perun. Toinen harjoituspeli pelataan Dohassa 9.6., mutta sen vastustaja ei ole vielä tiedossa.

Toukokuussa 24 vuotta täyttävä Rogerson debytoi Uuden-Seelannin A-maajoukkueessa jo vuonna 2015, ollessaan vain 17-vuotias. Kaikkiaan hän on pelannut kahdeksan A-maaottelua, joista puolet tuli vyölle maaliskuussa näiden MM-karsintojen Oseanian karsintaturnauksessa Qatarissa. Uuden-Seelannin nuorisomaajoukkueetkin läpi kolunnut Rogerson teki A-maajoukkueuransa avausmaalin Uutta-Kaledoniaa vastaan ja pelasi avauskokoonpanossa myös finaalissa Salomonsaaria vastaan.

Suomessa Rogerson pelaa nyt toista kauttaan. Viime kauden hän aloitti Ykkösessä HJK Klubi 04:ssä, kunnes siirtyi elokuussa lainalle Hakaan. Täksi kaudeksi Haka lunasti Rogersonin pelaajaoikeudet itselleen. Uusiseelantilainen on pelannut Hakan kaikissa sarjaotteluissa. Maaleja on syntynyt kauden aikana kaksi: yksi Veikkausliigassa Interiä vastaan ja toinen Suomen Cupin ottelussa TPS:n verkkoon.

MM-karsintakomennuksen myötä Logerson ei liene käytettävissä Hakan Suomen Cupin 6. kierroksen ottelussa, jos Haka neljännesvälieriin etenee.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.