Yksi hieno aikakausi on päättynyt. Topparilegenda Giorgio Chiellini hyvästeli maanantai-iltana pitkäaikaisen kotiyleisönsä, kun hän pelasi viimeisen kerran Juventuksen kotistadionilla tutussa mustavalkopaidassa.

37-vuotias Chiellini oli ilmoittanut jo aiemmin, ettei jatka Juventuksessa tämän kauden jälkeen. A-maajoukkueura puolestaan päättyy kesäkuussa pelattavaan Italia-Argentiina-otteluun. Pelaajauran jatkuminen on silti yhä mahdollista, sillä Chielliniä on viety huhuissa MLS:ään.

Maanantaina Juventus kohtasi itsensä kannalta merkityksettömässä ottelussa Lazion. Chiellini oli joukkueensa avauskokoonpanossa, mutta tuli pois 17. minuutilla tehden tilaa Matthijs de Ligtille.

Vaihtohetkessä oli symboliikkaa, sillä 17 on Chiellinin Juventuksessa viettämien kausien määrä. Kotiyleisö muisti puolustajalegendaa luonnollisesti äänekkäillä seisaaltaan annetuilla aplodeilla. Chiellinin kunniaksi oli tehty myös hieno ja suurikokoinen tifo.

Juventus johtaa ottelua 70 peliminuutin kohdalla 2-1.

Päivitys juttuun 16.5. kello 23.57. Peli päättyi numeroihin 2-2 Lazion tasoitettua lisäajan viidennellä minuutilla.

B/R Football

@brfootball
Giorgio Chiellini received an ovation from the fans as he was subbed off in the 18th minute of his final home game for the club 👏

Actu Foot

@ActuFoot_
Le tifo du Juventus Stadium pour le dernier match de Chiellini devant son public. ⚪️⚫️👋

📸 @marcoconterio

Football Tweet ⚽

@Football__Tweet
🤍🖤 Giorgio Chiellini gets a standing ovation as he leaves the pitch for the final time as a Juventus player. 🇮🇹

He came off in the 17th minute in tribute to his 17-years at the club. Legend. ✨

OptaPaolo

@OptaPaolo
17 - Among players currently in Serie A and that played only among the top-flight and Serie B, Giorgio #Chiellini has played the most seasons with the same club: 17 campaigns for him with Juventus. Legend.

#JuventusLazio