Katso: Liverpoolille kauden toinen pokaali dramaattisten vaiheiden jälkeen – rankkarit koituivat jälleen Chelsean kohtaloksi

© Kuva: Getty Images

Liverpool on Englannin FA Cupin mestari vuosimallia 2022. Jürgen Kloppin luotsaama ryhmä kukisti lauantaina Wembleyllä pelatussa finaalissa Chelsean rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Pokaali oli Liverpoolille kauden toinen. Aiemmin tällä kaudella se voitti Englannin Liigacupin. Myös tuolloin se kukisti finaalissa Chelsean – täysin samalla kaavalla.

Sekä Liigacupin että FA Cupin finaalissa jouduttiin hakemaan ratkaisua rangaistuspotkukilpailusta. Kummassakaan finaalissa ei nähty maaleja varsinaisella peliajalla eikä jatko-ottelussa.

Joukkueet pelasivatkin kahdessa tämän kauden cup-finaalissa yhteensä 240 minuuttia maaleitta, vaikka maalipaikkoja riitti yllin kyllin.

Lauantaina Wembleyllä Chelsea loi avausjakson aikana vaarallisimmat maalipaikat, mutta Liverpool-vahti Alisson nollasi lontoolaisseuran yritykset.

Toisella puoliajalla Liverpoolilla oli paremmat paikat. Sekä Luís Diazilla että Andy Robertsonilla oli avopaikat, mutta tolpat pelastivat Chelsean.

Rangaistuspotkukilpailussa tarvittiin 14 laukojaa, kunnes ratkaisu syntyi.

Chelsea-kippari César Azpilicueta epäonnistui toisena laukojana, mutta Edouard Mendy piti joukkueensa hengissä nollaamalla Sadio Manén, jolla oli viidentenä Liverpoolin laukojana paikka ratkaista ottelu.

Chelsealta seitsemäntenä laukonut Mason Mount epäonnistui, ja kun Kostas Tsimikas onnistui tasoittavassa vuorossa, pääsi Liverpool-pelaajat juhlimaan toistamiseen tällä kaudella Wembleyllä.

FA Cupin finaalin rangaistuspotkukilpailun näet kokonaisuudessaan alla olevalta V Sportin videolta.

 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.