Suomen Cupissa pelattiin keskiviikkona viisi ottelua. TPS:n ja Hakan välinen kamppailu keräsi kommentteja Twitterissä. Haka eteni jatkoon rankkarikisan päätteeksi.

TPS:n ja Hakan välinen kamppailu pelattiin Turun Kupittaalla, mutta ei suinkaan Veritas Stadionilla, vaan sen viereisellä tekonurmikentällä. Cup-huumaa oli kentän laidalla seuraamassa runsaasti yleisöä ja myös Ruutu+:n puolella peliä seurattiin.

Yksi ottelun puhutuimmista hahmoista oli ottelun selostanut Tapio Suominen. Pitkän linjan urheiluselostaja keräsi suorituksestaan kehuja, vaikka kameran kuvakulma ei tuonut oikeutta Ykkösen seuran ja veikkausliigaseuran väliselle kamppailulle. Tekonurmen laidalla ottelua kuvattiin kentän tasolta, mikä vaikeutti huomattavasti ottelun seuraamista.

– Vähän vaikea saada kokonaiskuvaa ottelusta, kun kamera on muurahaisen korkeudelle, Taneli Kask kirjoitti.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä. Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Taneli Kask

@TaneliKask
Vähän vaikea saada kokonaiskuvaa ottelusta kun kamera on muurahaisten korkeudella... #fctps #fchaka #suomencup

Kuvakulma keräsi monilta katsojilta kritiikkiä, mutta selostaja Suominen sai kehut.

– TPS-Haka-ottelun kuvakulma on niin raskas, että olin jo vaihtamassa koripallon pariin. Tapio Suomisen rauhoittavan selostuksen myötä jämähdin kuitenkin kaikesta huolimatta katsomaan cupia, Vorssander-nimimerkki totesi.

– Suomisen Tapsa on kyllä ammattimies, voi veljet. Piristävää oli kuunnella, vaikka pelin taso ja kuvaus olivat karseaa, Arttu Ylinen kehui Suomista.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä. Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Vorssander

@Vorssander
TPS - Haka -ottelun kuvakulma on niin raskas, että olin jo vaihtamassa koripallon pariin. Tapio Suomisen rauhoittavan selostuksen myötä jämähdin kuitenkin kaikesta huolimatta katsomaan cupia.
#suomencup

Jos et näe alla olevaa twiittä, voit katsoa sen tästä. Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Arttu Ylinen

@ArttuY
Suomisen Tapsa on kyllä ammattimies voi veljet. Piristävää oli kuunnella vaikka pelin taso ja kuvaus oli karseaa. #Suomencup #fctps

Itse ottelussa Haka meni Logan Rogersonin maalilla 1-0-johtoon 47. minuutilla. Kotiyleisön sytytti TPS:n komea tasoitus, jossa Hakan puolustus murrettiin komealla lyhytsyöttöpelillä. Osuman viimeisteli Kasper Hämäläinen.

Ratkaisu haettiin lopulta rangiastuspotkukilpailusta, jossa Haka oli lopulta parempi maalein 3-2. TPS:ltä epäonnistuivat Hämäläinen, Demba Savage ja Jasper Jalonen. Daniel Rantanen ja Simo Roiha onnistuivat.

Hakalta Lee Erwin epäonnistui ensimmäisenä laukojana, mutta Donaldo Acka, Rogerson ja Eero-Matti Auvinen onnistuivat.

Voit katsoa TPS:n tasoituksen alla olevalta videolta. Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

TPS Jalkapallo

@TPSjalkapallo
Kappe Hämäläinen maalaa ja @tapio_suominen selostaa 🤩 Nyt jos koskaan on videoklipissä fiilis kohdallaan!

#FCTPS #SuomenCup

TPS Jalkapallo

@TPSjalkapallo
60' TPS - Haka 1-1

⚽️ MAALI!

Kappeeee Hämäläinen!💪

Kappe iskee Tepsin tasoihin! Peli on jälleen aivan uusi.

#FCTPS #SuomenCup

Muissa keskiviikon otteluissa jatkopaikan nappasi HJK Klubi 04, joka pudotti sarjatasoa ylempänä olevan Gnistanin. Lisäksi jatkoon menivät SalPa, ja MP. Illan viimeisessä ottelussa pelaavat PK-35 eteni jatkoon voittamalla ToTen 4-0-lukemin.

Seuraavalla, eli viidennellä kierroksella, mukaan tulevat myös loput veikkausliigaseurat HJK, KuPS, SJK ja Inter. Näistä ainoastaan KuPSille arvotaan vastustaja, sillä muut saavat vastaansa oman reservijoukkueensa. Viidennellä kierroksella cupissa on mukana enää 32 joukkuetta.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Heikki Kuparinen

@Heykki80
Eurojoukkueet HJK, KuPS, SJK ja Inter aloittavat #SuomenCup-urakkansa 5. kierrokselta, jolla joukkueita on mukana 32. Näistä ainoastaan KuPS:lle arvotaan vastustaja, muut kolme kohtaavat kakkosjoukkueensa. Toisin sanoen HJK:lle, SJK:lle ja Interille vapaalippu neljännesvälieriin.

IF Gnistan

@IFGnistan1924
Gnistanin matka Suomen Cupissa päättyy Töölössä, kun HJK Klubi 04 kaataa keltapaidat 3-1 lukemin 🙁

#Gnistan #SuomenCup

Muokattu 4.5. klo 22.45: Lisätty PK-35-ToTe-ottelun lopputulos.