Ranskan suurseura Paris Saint-Germain nousi vasta tänä keväänä Ranskan pääsarjan menestyksekkäimmäksi seuraksi mestaruuksilla mitattuna, mutta jakaa edelleen tilaston kärkipaikan toisen seuran kanssa. Tuo seura on perinteikäs AS Saint-Étienne.

Sekä PSG:llä että Saint-Étiennellä on ranskanmestaruuksia kasassa nyt kymmenen. PSG:n mestaruuksista kahdeksan on tullut viimeisten kymmenen vuoden aikana, kun ASSE:n viimeisestä mestaruudesta on aikaa jo 41 vuotta.

On jopa todennäköistä, että PSG voittaa ensi kaudella 11. Ligue 1 -mestaruutensa ja nousee yksin tilaston kärkipaikalle. Se on puolestaan täysin varmaa, että Saint-Étienne ei mestaruussaldoaan kartuta, sillä ASSE putosi sunnuntaina pääsarjasta ensimmäisen kerran 18 vuoteen.

Putoaminen varmistui tasaisessa karsintaotteluparissa, jossa Saint-Étienne kohtasi Teemu Tainion entisen seuran AS Auxerren. Otteluparin molemmat osat päättyivät 1-1, mutta Auxerre voitti rangaistuspotkukilpailun 5-4. Ainoa epäonnistunut laukoja oli ASSE:n ensimmäisenä vetänyt pelaaja, algerialainen Ryad Boudebouz.

Kun Saint-Étiennessä pelattu ottelu päättyi kotijoukkueen dramaattiseen pääsarjasta putoamiseen, läikkyivät ASSE-fanien tunteet pahasti yli. Putoamista seurasi massiivinen kentänvaltaus, josta teki entistä vaarallisemman useat kentällä heitellyt ja ammutut soihdut ja ilotulitteet. Koska monet niistä vaikuttivat suunnatuilta kohti Saint-Étiennen pelaajia, ohjattiin vihreäpaitaiset mahdollisimman nopeasti pukusuojan uumeniin.

Hurjannäköisen videon hulinoista voi katsoa alla olevasta twiitistä. Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Jälkipyykkiä hulinoista pestään varmasti vielä, mutta muitakin isoja uutisia Saint-Étiennen suunnalta on luvassa. Seura nimittäin tiedotti heti pelin jälkeen, että se kertoo lähiaikoina ”tärkeitä uutisia”. On hyvin mahdollista, että tiedote oli vihjaus seuran myynnistä.

– Jos teimmekin virheitä päättyneen kauden aikana, emme ole ikinä lakanneet työskentelemästä Saint-Étiennen pitkäaikaisen tulevaisuuden varmistamiseksi. Se koskee myös taloustilannetta, joka sallii seuran pelaavan Ligue 2:ssa ensi kaudella, omistajat Bernard Caïazzo ja Roland Romeyer totesivat yhteisessä tiedotteessaan.

– Kerromme pian tärkeitä uutisia seuran tulevaisuutta koskien. Tärkeä sivu elämissämme on kääntymässä, mutta asetamme Saint-Étiennen instituution kaiken yläpuolelle. Toivomme, että se löytää hyvin nopeasti taas tiensä takaisin huipulle – ja olemme vakuuttuneita siitä, että niin myös käy.

[readmore from=Ligue-1]

Saint-Étiennen uudeksi omistajaksi on huhuiltu yhdysvaltalaisen liikemiehen David Blitzerin johtamaa ryhmää, joka omistaa myös NHL-seura New Jersey Devilsin, NBA-seura Philadelphia 76ersin sekä lukuisia jalkapalloseuroja eri maissa. Niiden joukkoon lukeutuvat Valioliigan Crystal Palace, Bundesliigan FC Augsburg sekä hollantilainen ADO Den Haag.

Auxerre palaa Ligue 1:een nyt ensimmäisen kerran vuosikymmeneen. Suoraan pääsarjatasolle Ligue 2:sta nousivat Toulouse ja Ajaccio. Saint-Étiennen lisäksi Ligue 1:stä putosivat Metz ja Bordeaux.

Lähde: Get Football News France