Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kärsi 2-0-tappion Ranskalle EM-kisojen avausottelussaan.

Pikkuhelmarit taisteli loistavasti läpi avausjakson ja sai vastahyökkäyksistä luotua muutaman vaarallisen paikan, maalinteossa kuitenkaan onnistumatta.

Peliä oli takana 40 minuuttia, kun Pikkuhelmarien puolustus lahjoitti Ranskalle pukukoppimaalin. Shana Chossenotte riisti pallon helposti suomalaispuolustajalta ja viimeisteli läpiajosta Ranskan johto-osuman, joka jäi myös ottelun voittomaaliksi.

Toisella jaksolla Ranska oli kenttätapahtumissa selvästi niskan päällä, eikä Pikkuhelmarit päässyt hätyyttelemään Feerine Belhadjin vartioimaa maalia.

Ellan Arpiainen antoi torjunnoillaan Pikkuhelmareille mahdollisuuden taistella pisteistä, mutta Lucie Calban 2-0-osuma 72. peliminuutin kohdalla oli ottelun viimeinen niitti.

Pikkuhelmareille on annettava kehuja taistelutahdostaan. Kahden maalin tappioasema ei narisuttanut yhdenkään pelaajan selkärankaa, vaan joukkue haki hanakasti kavennusosumaa viimeiseen pillin vihellykseen asti.

Lisäajalla kavennusosuma oli myös lähellä, kun Lotta Kalske pääsi nokikkain Belhadjin kanssa, mutta ranskalaisvahti veti pidemmän korren.

Pikkuhelmarien maali- ja pistetili jäi kisa-avauksessa avaamatta, mutta uusi mahdollisuus siihen on jo tulevana perjantaina, kun vastaan asettuu Espanja.

Helmarit

@HelmaritFI
U17-tyttöjen EM-avaus 🇫🇷 - 🇫🇮 päättyy Ranskan voittoon lukemin 2-0.

Suomen turnaus jatkuu perjantaina, kun vastaan asettuu Espanja.🦉

#Pikkuhelmarit