Liverpoolin laitapuolustaja Andrew Robertson on kritisoinut Ranskan poliisin tapaa kohdella kannattajia Pariisin Mestarien liigan finaalissa. Viranomaiset käyttivät kyynelkaasua Stade de Francen ulkopuolelle loukkuun jääneisiin kannattajiin.

Tuhannet lipun ostaneet kannattajat eivät ehtineet Real Madridia vastaan pelatun loppuottelun aloituspotkuun jäätyään kahdeksi tai kolmeksi tunniksi jumiin porttien ulkopuolelle. Ottelun alku viivästyi jopa 36 minuuttia järjestyshäiriöiden vuoksi.

Ranskan viranomaiset suihkuttivat kyynelkaasuilla 20 000 kannattajaa, jotka pyrkivät lipun ostaneina pääsemään stadionille.

Robertson paljasti Liverpoolin pelaajien perheiden kärsineen myös kaaoksesta.

– Jonkunnäköistä sympatiaa on pidettävä, koska tämä annettiin Pariisillle viime hetkillä. (Ottelu siirrettiin Pariisiin Pietarista helmikuussa Venäjän hyökättyä Ukrainaan.), Robertson kommentoi lehdistölle.

– Tämä on kuitenkin UEFA:n kilpailuna suurin ottelu jalkapallossa. Se pitäisi pystyä organisoimaan paljon paremmin. Tällaisia asioita ei saisi tapahtua ja tietyt viranomaiset eivät saisi käyttää vastaavia voimakeinoja.

– Se vaikutti melkeinpä meidän jokaisen perheisiin. Voin vain puhua oman perheeni puolesta ja tiedän vain kaikkien olevan turvassa. Se on tärkeintä. Toivon kaikkien kannattajien olevan turvassa.

Liverpoolin uskotaan olevan raivoissaan UEFA:n järjestelyjen pettämisestä ja syyttänyt liittoa kannattajien myöhäisen sisäänpääsyn vuoksi viivästyneestä alusta. Seura on pyytänyt virallista tutkintaa asiasta.

Robertson oli varannut perhelleen ja ystävilleen liput seuran kautta, mutta ongelmilta ei siitä huolimatta vältytty.

– Minun lippuni tulivat seuran kautta ja joku siitä huolimatta sanonut yhdelle kaverilleni, että hänen lippunsa olisi ollut väärennös. Voin vakuuttaa, ettei se ollut koska se tuli suoraan minulta. Sitten Ranskan poliisi päätti suihkuttaa kyynelkaasua kannattajiin ja perheisiin. Se ei ollut hyvää organisointia.