Atlético Madridia joulukuusta 2011 lähtien luotsannut Diego Simeone on Euroopan parhaiten palkattu valmentaja.

L’Équipen mukaan Simeone tienaa peräti 3,33 miljoonaa euroa kuukaudessa. Argentiinalaisluotsi on palkkakuningas melko selkeällä erolla, sillä toiseksi eniten tienaava Pep Guardiola (Manchester City), tilille kilahtaa kuukausittain liki puolet vähemmän: 1,89 miljoonaa euroa.

Simeonen nykyinen sopimus Atléticon kanssa ulottuu kesään 2024 asti. Siitä huolimatta hänen sopimuksensa saattaa raueta kuluvan kauden päätteeksi.

Mundo Deportivon mukaan Simeonen sopimuksessa on Atléticon La Ligan sijoitukseen sidonnainen pykälä. Jos Atlético jää ilman Mestarien liigan paikkaa, argentiinalaisluotsin sopimus raukeaa.

Atlético on tällä hetkellä viimeisellä Mestarien liigaan oikeuttavalla paikalla, neljännellä sijalla. Viidentenä oleva Real Betis on kuitenkin vain kolmen pisteen päässä, kun neljä ottelukierrosta on pelaamatta.

Jos Atlético jää top4:n ulkopuolelle, ei se kuitenkaan automaattisesti tarkoita Simeonen lähtöä. Osapuolet voivat neuvotella uuden sopimuksen, mutta lienee selvää, ettei Simeonelle pystyttäisi enää tarjoamaan yhtä rahakasta sopimusta kuin aiemmin.

Zach Lowy

@ZachLowy
Diego Simeone is still the highest paid manager in Europe with a gross monthly salary of €3.33 million, per @lequipe.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.