Miesten Ykkösessä nähtiin sunnuntaina hurja ottelu, sillä voittajan sarakkeeseen merkittiin tulostaululle kaksinumeroiset maalilukemat. Gnistan voitti ottelun sarjanousija JäPS:iä vastaan ylivoimaisesti maalein 10-1.

Gnistan meni menojaan jo pelin alussa, sillä se takoi jo ensimmäisten 20 minuutin aikana kolme maalia. Välissä Aleksi Ristola kavensi lukemiksi 3-1, mutta tauolle mentiin Gnistanin 5-1-johdossa.

Jalka ei noussut kaasulta toisellakaan puoliajalla, vaan Kipinä teki myös toisella puoliajalla maalin joka sormelle. Maalintekijätilastoon nimensä sai kuusi eri pelaajaa. Douglas Caé teki neljä maalia, Topi Järvinen kaksi ja Yoshiaki Kikuchi, Luquinhas, Fabrice Gatambiye ja Rony Huhtala maalin mieheen.

Ottelua Helsingin Oulunkylässä Mustapekka Areenalla seurasi 512 katsojaa.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Transfermarktin historiatilastojen mukaan voitto jäi maalin päähän Ykkösen kaikkien aikojen suurinumeroisimmasta voitosta. Honka voitti OPS:n vieraissa 10-0 lokakuussa 2017 ja Ilves kotonaan Viikingit samoin numeroin lokakuussa 2014. Transfermarktin tilastot ulottuvat tosin ainoastaan kauteen 2004 asti. Vanhemmista tilastoista löytyy tosin heinäkuulta 1994 myös ottelu, jossa VPS voitti oululaisen FC 1991:n maalein 12-0.

Eiköhän yhdeksän maalin tappiossakin ollut kuitenkin tarpeeksi, jotta vierasjoukkueen kotimatkasta takaisin Järvenpäähän tuli ikävällä tavalla ikimuistoinen.

Henrik Hyvönen

@henrikhyv
Tää on ainakin lähellä.

#Ykkönen

Jussi Tamminen

@JussiTamminen
Mikähän mahtaa olla #Ykkönen suurin voitto? Onko Super-Gnistan edes lähellä?

Miesten Ykkönen

@MiestenYkkonen
Suvereeni @IFGnistan1924 takoi taululle jäätävät lukemat ja nousi sarjakärkeen! @EIFfotboll ja @KTPKotka ottivat niin ikään komeat voitot. 👏 #Ykkönen

IF Gnistan

@IFGnistan1924
Topi Järvinen tarjoilee namin, jonka Cae nautiskelee!👏

#Gnistan #Ykkönen