”Neljässä matsissa 55 853 katsojaa” – Hall of Fameen nimitettävä HJK-ikoni muisteli 1960-luvun klassikoita

© Kuva: Juha Tamminen

Palloliitto tiedottaa kotisivuillaan, että HJK:n entinen pelaaja ja pitkäaikainen joukkueenjohtaja Markku ”Peltsi” Peltoniemi nimetään suomalaisen jalkapallon kunniagalleria Hall of Fameen. 74-vuotiaan Peltoniemen nimitys tapahtuu virallisesti ensi sunnuntaina Helsingissä Bolt Arenalla pelattavassa Veikkausliigan ottelussa HJK-Haka.

Peltoniemi aloitti pelaamisen HJK:ssa 12-vuotiaana. Hän pelasi kasvattajaseurassaan vuosina 1965-1975 yli 140 mestaruussarjan ottelua. Pelaajauran päätyttyä Peltoniemi siirtyi HJK:n joukkueenjohtajaksi vuonna 1980. Toimesta tuli poikkeuksellisen pitkä, sillä Peltoniemi työskenteli HJK:n joukkueenjohtajana jopa 40 vuoden ja reilusti yli tuhannen ottelun ajan.

Peltoniemi on voittanut pelaajana ja joukkueenjohtajana huiman määrän mestaruuksia: 21 pääsarjasta ja 14 Suomen Cupista. Tätä nykyä hän kantaa titteliä HJK:n kunniajoukkueenjohtaja.

Peltoniemi on palkittu ansioistaan ja komeasta urastaan ennenkin. Hänet on jo valittu HJK:n Hall of Fameen sekä Veikkausliigan legendaksi. Vuonna 2014 Peltoniemi sai Captain’s Ball -palkinnon. Nyt vuorossa on siis Hall of Fame -valinta.

Suomalaisen jalkapallon kunniagalleria perustettiin vuonna 1993. Siihen on nimetty 68 henkilöä. Hall of Famen jäsenet valitsee toimikunta, johon kuuluu edustajia Suomen Palloliitosta, Suomen Urheilumuseosta, Suomen Jalkapallomuseosta ja Jalkapallotoimittajien Pallo-Koplasta.

HJK muistelee kotisivuillaan Peltoniemen uralta muun muassa vuonna 1965 tehtyä maalia. Peltoniemi oli tuolloin vasta 17-vuotias lukiolainen, kun hän teki maalin Töölössä Manchester Unitedin verkkoon.

Sunnuntainen suomalaisen jalkapalloilun klassikko, jossa Peltoniemen nimitys virallisesti tapahtuu, sai HJK-ikonin itsensä muistelemaan menneitä. Peltoniemi latasi Twitteriin listauksen suomalaisen seurajalkapalloilun suurimmista katsojamääristä. Listausta dominoivat HJK:n kotipelit, ja etenkin HJK:n ja Hakan väliset, Olympiastadionilla pelatut klassikot.

– 60-luvulla HJK-Haka -klassikot vetivät neljässä matsissa lipun ostaneita Olympiastadikalle yhteensä 55 853. Sunnuntaina jälleen klassikko Bolt Arenalla. Oli hienoa olla peleissä mukana, Peltoniemi kirjoitti.

 


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.