Lionel Messin piti olla yhden seuran mies. Lähes koko jalkapallomaailma odotti, että Messi saattaisi pelata koko uransa FC Barcelonassa, ja ilmeisesti aika pitkään niin uskoi mies itsekin. Messi vakuutteli loppuun asti, että hän halusi solmia viime vuonna Barcelonan kanssa jatkosopimuksen.

Lopulta hän kuitenkin päätyi kyynelehtimään Barcelonan lehdistötilaisuudessa ja siirtyi Paris Saint-Germainiin. Barcelonalla ei ollut Messin jatkosopimukseen varaa.

Äkillinen U-käännös yllätti myös Messin maanmiehen ja maajoukkuetoveri Leandro Paredesin, josta tuli viime syksynä myös Messin seurakaveri PSG:ssä. Paredes ja jotkut muutkin PSG:n pelaajat lomailivat samaan aikaan Messin kanssa Ibizalla, ennen kuin Barcelonasta lähtö viime elokuussa vahvistettiin. Yhteiskuvat synnyttivät huhuja PSG:hen siirtymisestä, mutta ne kiistettiin nopeasti.

– Näimme hänet päivää aiemmin Ibizalla. Hän oli lähdössä seuraavana päivänä allekirjoittamaan sopimuksen Barcan kanssa, siinä kaikki, Paredes kommentoi TyC Sportsille.

– Sanoimme hänelle: ”Tule meille”. Messi kuitenkin vastasi meille järjestäneensä jo kaiken ja matkustavansa seuraavana päivänä allekirjoittamaan sopimuksen.

Sitten tapahtui jotain, jota Paredesin on edelleen vaikeaa käsittää.

– En tiedä, mitä sillä Barcelonan matkalla tapahtui, sillä samana iltana, kun hänen piti allekirjoittaa sopimus Barcelonan kanssa, hän sanoi meille olevansa tulossa tänne (Pariisiin).

– Aluksi emme tietenkään uskoneet häntä. Kun hän sanoi kaikesta olevan jo sovittu ja olevansa tulossa Pariisiin sopimusta allekirjoittamaan, sanoin hänelle: ”En usko sinua ennen kuin panet nimesi paperiin ja näen sinut Paris Saint-Germainin paidassa”.

[readmore from=Messi-Lionel]

Kausi PSG:ssä ei ole ollut Messille helppo. Hän on tehnyt pelaamissaan 32 ottelussa vain yhdeksän maalia. Maalisyöttöjä on 13. Kun PSG putosi Mestarien liigan neljännesvälierissä tulevaa finalistia Real Madridia vastaan, PSG:n kannattajat buuasivat Messille.

– En voinut uskoa sitä, että hänelle vihellettiin. Emme voi vaikuttaa tällaisiin asioihin, mutta se oli ihan hullua. Se tuntui pahalta, sillä tiedämme, millainen pelaaja Leo on ja mitä annettavaa hänellä on, Paredes lisäsi.

Lähde: Goal