Suomen alle 17-vuotiaat tytöt kohtasivat perjantaina EM-turnauksessa vahvan Espanjan.

Punaiset veivät pelin lukemin 4-0.

Pikkuhelmareilla oli oiva paikka mennä ottelun alussa johtoon, kun Elli Seiro pääsi ampumaan kohti etuyläkulmaa – valitettavasti laukaus painui kehikon väärälle puolelle.

17. peliminuutilla Barcelonaa seuratasolla edustava Judit Pujols esitti kertakaikkiaan upean laukauksen vastapalloon kaukaa. Hurja kanuuna painui oikean tolpan juuresta sisään, 1-0.

Helmarit

@HelmaritFI
17' Espanja siirtyy johtoon Judit Pujolsin upealla maalilla. [1-0] #Pikkuhelmarit

Viittä minuuttia myöhemmin Espanjan johto tuplaantui, kun sille aukesi oikealla laidalla valtavasti tilaa. Carla Camacho sai pallon maalin eteen helppoon paikkaan.

Helmarit

@HelmaritFI
23' Espanja viimeistelee kliinisesti - Carla Camacho tuplaa johdon lähietäisyydeltä. [2-0] #Pikkuhelmarit

Synkän jakson jälkeen Suomi pääsi kaikkein suurimmasta pinteestä, mutta oman pelin käynnistely kovan prässin alla ei juuri tulosta tuottanut.

Toisen jakson alussa Pikkuhelmarit saivat ottelusta kiinni myös ylempänä kenttää. Tunnin vaiheilla oltiin kuitenkin sellaisessa mankelissa, että pallon päätyminen vain ylärimaan oli pieni ihme.

Varttia ennen täyttä aikaa ylärima kumahti jälleen, ja paluupallon kerkesi ensimmäisenä Jone Amezaga, 3-0. Viimeisellä vitosella lukemat kasvoivat entisestään, kun Magali Capdevila pääsi ampumaan vastapalloon boksin sisältä.