Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kohtasi EM-kisojen viimeisessä ottelussaan Bosnia ja Hertsegovinan Mostarissa Norjan. Kummallakaan joukkueella ei ollut enää mahdollisuuksia välieriin, joten ottelussa pelattiin vain kunniasta.

Pikkuhelmarien avaukseen nousivat uusina pelaajina maalivahti Siiri Forsström ja Ilveksen puolustaja Helmi Perkaus. Näin kaikki joukkueen pelaajat saivat turnauksessa peliminuutteja.

Suomi hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa ja tuuletti 20. minuutilla kisojen ensimmäistä maaliaan. Ilona Walta antoi kulmapotkun, joka löysi takatolpalle aivan vapaaksi unohtuneen Elli Seiron. Seiro ei empinyt, vaan puski matalan puskun etutolpan juureen ja Pikkuhelmarit 1-0-johtoon.

Helmarit

@HelmaritFI
20' MAAALIII!! Elli Seiro puskee Ilona Wallan korkean kulmapotkun takatolpalta sisään! ⚽️ [1-0]

#Pikkuhelmarit

Norja nousi tasoihin, kun pelattiin 55. minuuttia. Forsström avasi peliä lyhyellä syötöllä kohti kentän keskustaa, eikä Suomen kapteeni Julia Schalin saanut vaikeahkoa syöttöä haltuun. Virkasisko, Norjan kapteeni Signe Gaupset riisti Schalinilta pallon ja sijoitti sen alanurkkaan.

80. minuutilla oli taas Suomen aika juhlia. Viime vuoden parhaana tyttöpelaajana Captain’s Ball -gaalassa palkittu Jutta Angeria kuljetti rauhallisesti ja lähetti yli 20 metristä liikkelle kauniin kaukolaukauksen, joka painui aivan Norjan maalin yläriman alle. Upea maali oululaistaustaiselta Angerialta.

Helmarit

@HelmaritFI
80' WAU MIKÄ MAALI! 😍😍😍

Suomi pelaa pallon näyttävästi Jutta Angerialle, joka kuljettaa vasemmalta keskelle ja täräyttää pelivälineen verkon perukoille komealla kaukolaukauksella ja Suomen johtoon 2-1! 💪

Enempää maaleja ei nähty, vaan Suomen puolustus kesti loppuun saakka. Näin Pikkuhelmarit saivat lähteä kisoista kotimatkalle yhden hienon voiton myötä. Norja jäi ilman pisteitä lohkon jumboksi.

EM-kisojen välieriin etenivät Suomen lohkosta Espanja ja Ranska, ja toisesta lohkosta Saksa ja Hollanti.