PSG:n toissa kauden tappiot lähes neljännesmiljardin – ensi kaudelle taas kunnon myllerrys luvassa

© Kuva: Getty Images

Odotetusti Ranskan Ligue 1:n mestaruuden jälleen voittanut Paris Saint-Germain teki kauden 2020-2021 aivan jättimäisen suuret taloudelliset tappiot. Tilinpäätökseen kirjattiin 224,3 miljoonan euron miinusmerkkinen lukema, eli toisin sanoen tappiot nousivat lähes neljännesmiljardiin.

Tappioluvut löytyvät Ranskan liigaorganisaation vuotuisesta raportista. Niistä raportoivat muun muassa Sport1 ja AS.

Tappioita selitetään muun muassa koronapandemian vuoksi menetetyillä lipputuloilla. Lipputulot putosivat edelliskaudesta reilulla 36 miljoonalla eurolla. Samaan aikaan PSG:n palkkakulut nousivat hulppeasti 21 prosentilla huimaan 503 miljoonaan euroon. PSG maksoi siis yksin enemmän palkkoja kuin Ligue 1:n 14 pienintä palkanmaksajaa yhteensä. Siitä huolimatta PSG ei yltänyt tuolla kaudella mestaruuteen, vaan kauden 2020-2021 valtiaaksi kruunattiin Lille.

Tällä kaudella PSG palasi Ligue 1:n mestariksi, mutta Mestarien liigassa se sai jälleen pettyä pudottuaan jo neljännesvälierävaiheessa Real Madridille. Niinpä ensi kautta ajatellen joukkue on menossa jälleen uuteen uskoon, valmennusta ja kokoonpanoa myöten.

Le Parisiénin mukaan selvää on ainakin se, että Mauricio Pochettino ei PSG:n valmentajana jatka. PSG-johdon toivevalinta seuraajaksi on ollut Zinédine Zidane, mutta tämä toive ei vaikuta toteutuvan, sillä Zidane mielii Ranskan A-maajoukkueen valmentajaksi loppuvuonna pelattavien MM-kisojen jälkeen.

Pariisilaislehden mukaan kolme ehdokasta Pochettinon seuraajaksi ovat nyt Antonio Conte, Joachim Löw ja Thiago Motta. Kenenkään kanssa ei ole neuvotteluja kuitenkaan vielä aloitettu, ja PSG-johto aikoo odottaa kauden päättymistä ennen päätöksensä tekoa.

Monivuotisen keulakuvansa Neymarin PSG olisi tiettävästi valmis myymään, sillä seurajohdon kärsivällisyys on alkanut loppua Mestarien liiga -menestyksen jäätyä vuodesta toiseen haaveeksi ja Neymarin kärsiessä turhan usein loukkaantumisista. Ongelma on se, että löytyisikö mistään seuraa, joka olisi valmis maksamaan Neymarin massiivisen palkan. Niinpä todennäköisintä on, että Neymar jatkaa ensi kaudellakin PSG:ssä.

Vieläkin massiivisempaa palkkaa PSG on mediatietojen mukaan tarjoamassa Kylian Mbappélle. Hänelle on tiettävästi tarjottu kaksivuotista jatkosopimusta, josta Mbappé kuittaisi 50 miljoonan euron nettovuosipalkan sekä 100 miljoonan allekirjoitusbonuksen. Jos tämä ei Mbappélle kelpaa, vaan hän jatkaa sittenkin Real Madridiin, vapautuu palkkabudjetissa huomattava summa muihin pelaajiin sijoitettavaksi.

Tiettävästi ainakin neljä pelaajaa on PSG:n epävirallisella siirtolistalla. Ranskalaisseura on valmis myymään Mauro Icardin, Layvin Kurzawan ja Keylor Navasin, jos sopivia tarjouksia tulee. Ángel Di María puolestaan lähtee melko varmasti muualle sopimuksensa päättyessä tähän kauteen.

Tulopuolelle on huhuttu kiivaimmin Manchester Unitedin Paul Pogbaa. Toinen huhuissa liikkunut pelaaja on keskikenttäpelaaja hänkin, AS Monacon Aurélien Tchouaméni.

Lähteet: Sport1 ja AS


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.