Pitkä odotus on päättynyt. Italian jalkapalloilua 1990-luvun alussa hallinnut AC Milan on voittanut tämän vuosituhannen kolmannen mestaruutensa. Milan palasi voittokantaan 11 vuoden tauon jälkeen, sillä edellisen kerran se oli Serie A:n paras kaudella 2010-2011.

Milan johti sarjaa ennen päätöskierrosta, joten mestaruus oli sen omissa käsissä. Kokovalkoisissa peliasuissa pelannut Rossoneri (=”Punamustat”) lähti vierasotteluun Sassuoloa vastaan täydellä höyryllä ja loi maalipaikkoja heti ensiminuuteista lähtien. Ratkaisijan roolin otti ranskalaishyökkääjä Olivier Giroud.

Ensimmäisen kerran Giroud onnistui maalinteossa 17. minuutilla. Portugalilainen Rafael Leão syötti ja Giroud lirutti pallon tuplalängeistä – sekä Sassuolon puolustajan että maalivahdin jalkojen välistä – maaliin.

15 minuuttia myöhemmin Giroud onnistui taas, ja jälleen sama mies oli syöttäjänä, karvattuaan ensin pallon röyhkeästi pois Sassuolon kapteeni Gian Marco Ferrarilta.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

OptaPaolo

@OptaPaolo
35 & 234 - Olivier Giroud became the oldest player to reach double figures in his Serie A debut season (35 years, 234 days). Highlander.

#SassuoloMilan

Eikä tästä kestänyt kuin neljä minuuttia, kun Milanin jättävä Franck Kessié ampui 36. minuutilla suoraan syötöstä Milanille vierasjohdoksi jo 3-0. Tähänkin maaliin syöttömerkinnän sai Rafael Leão, jolle tuli siis täyteen ”hattutemppu maalisyöttöjä”.

72. peliminuutilla Milan vaihtoi kentälle legendaarisen Zlatan Ibrahimovicin, joka lupasi Milaniin palatessaan saattaa seuran taas mestaruuskantaan. 40-vuotias ruotsalainen oli voittamassa edellistä mestaruutta Milanissa vuonna 2011, ja toteutti nyt lupauksensa. Loukkaantumisista tällä kaudella kärsinyt Zlatan puski vähän myöhemmin pallon maaliinkin, mutta luonnollisesti jälleen esityön tehnyt Rafael Leão oli niukasti paitsiossa tilanteen rakentelussa.

Ottelun loppu oli lähinnä päätösvihellyksen ja mestaruusjuhlien odottelua, mutta hyvä tuuli loisti Milanin vaihtopenkiltä kauas. 56-vuotias mestarivalmentaja Stefano Pioli tuuletteli vapautuneesti jo kymmenen minuuttia ennen loppua ja huudatti vieraskannattajia. Kun pilli lopulta soi, tekivät Milanin kannattajat odotetustikin pitch invasionin kentälle.

Mestaruutta puolustanut Internazionale hoiti oman hommansa voitettuaan samaan aikaan pelatussa pelissä Sampdorian 3-0, mutta kakkossijaa parempaan se ei tällä kertaa kantanut. Interin maalit tekivät Ivan Perisic sekä kahdesti onnistunut Joaquín Correa.