Serie A:n suurseuroihin lukeutuvan Internazionalen monivuotinen runkopelaaja Ivan Perisic ratkaisi joukkueelleen tällä kaudella Italian Cupin voiton, mutta lähetti heti finaalin jälkeen kitkeriä terveisiä Interin seurajohdolle. Perisic oli odotellut turhaan Interiltä kunnon jatkotarjousta ja totesi suoraan, ”ettei profiilipelaajia käsitellä tällä tavalla”.

Niinpä kroatialaistähti onkin vaihtamassa ensi kaudeksi uuteen joukkueeseen, vanhan valmentajansa Antonio Conten luokse Tottenhamiin. Interin kannalta ikävintä on, ettei se saa siirrosta lainkaan siirtokorvausta.

Sky Sports kertoo siirron edenneen nyt jo niin pitkälle, että 33-vuotias Perisic on jo Lontoossa Tottenhamin lääkärintarkastuksessa. Mestarien liigaan Valioliigan neljäntenä selviytynyt Spurs on siten jo hyvin lähellä tulevan kauden ensimmäisen uuden vahvistuksensa kiinnittämistä.

113 A-maaottelua pelannut ja vuoden 2018 MM-finaalissa maalin tehnyt Perisic allekirjoittaa Sky Sportsin mukaan kaksivuotisen sopimuksen Spursin kanssa. Antonio Conte peluutti häntä taannoin Interissä wing-backina, joten niin hyökkäyksessä, keskikentällä kuin laidallakin pelaamaan pystyvästä Perisicistä lienee Tottenhamille moninaista iloa.

– Tottenham ei satsaa usein yli 30-vuotiaisiin pelaajiin, 33-vuotiaista puhumattakaan, mutta ilmaissiirtona tässä on järkeä, Sky Sportsin toimittaja Lyall Thomas arvioi.

[readmore from=Perisic-Ivan]

– Ensinnäkin hän on Antonio Conten toivepelaaja, joka teki valmentajan kanssa töitä Interissä. Siten hänen värväyksensä on mahtava tapa osoittaa valmentajalle tukea siirtoikkunan varhaisessa vaiheessa.

– Jalkapallomielessä hankinta on vielä fiksumpi. Perisin on kokenut pelaaja, joka on aivan lajin huipulla. Hän on voittaja. Hän voitti Mestarien liigan Bayern Münchenissä ja Serie A:n Conten johdolla vuonna 2021. Iästään huolimatta hän on yhä parhaimmillaan ja voi tarjota uhkaa monilla pelipaikoilla, Thomas lisäsi.

Perisic on pelannut sekä Bundesliigassa (Dortmundissa, Wolfsburgissa ja Bayernissa) että Serie A:ssa kuusi kautta. Nyt näyttää vahvasti siltä, että edesssä ovat ensimmäiset seikkailut Valioliigassa.