Serie A:n puheenjohtajalla mielenkiintoinen ehdotus VAR:n parantamiseksi: ”Helposti toteutettavissa”

© Kuva: Getty Images

VAR otettiin käyttöön Serie A:ssa kaudella 2017-18.

Italialaismedia SportMediaSetin mukaan Italian jalkapalloliitto suunnittelee uudistavansa VAR:n käytäntöjä mahdollisesti jo ensi kaudeksi.

Lähde kertoo Italian jalkapalloliiton ja Serie A:n haluavan kehittää videoerotuomarijärjestelmää siihen suuntaan, että tulevaisuudessa valmentajilla olisi mahdollisuus haastaa joku tietty tilanne, joka katsottaisiin VAR:lta.

– On jo puhuttava siitä, miten sitä voisi parantaa. Mielestäni haaste kuulostaa oikeutetulta lisältä. Se antaisi joukkueelle mahdollisuuden, oli se sitten kerran tai kahdesti ottelussa, haastaa joku tietty tilanne, joka käytäisiin VAR:lla läpi. Uskon sen olevan helposti toteutettavissa, eikä se mielestäni lisäisi juurikaan ottelun kestoa, Serie A:n puheenjohtaja Lorenzo Casini totesi italialaismedialle.

Tuomarit ovat saaneet Italiassa melkoisesti kritiikkiä siitä, miten he käyttävät VAR:ia, joten maan jalkapalloliitto yrittää yhdessä Serie A:n kanssa kehittää siitä mahdollisimman toimivan järjestelmän.

Tuomarien päätösten haastaminen on tuttu käsite muissa lajeissa, mutta toistaiseksi se ei ole rantautunut jalkapallon pariin.