Uudistetussa Jalkapallon Suomen Cupissa pelattiin tiistaina todellinen superpäivä. Ohjelmassa oli peräti 13 ottelua, ja tulessa kuusi 4. kierrokselle osallistuvista kahdeksasta veikkausliigajoukkueesta.

Yksi kierroksen odotetuimmista peleistä pelattiin Joensuussa, kun toisistaan ottivat mittaa JIPPO ja JJK. Kumpaakin on povattu Kakkosessa oman lohkonsa nousijasuosikiksi, ja pelistä tulikin tasainen. Jatkopaikan vei lopulta JIPPO rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Jyväskyläläisedustusta nähdään silti vielä Suomen Cupin 5. kierroksellakin, sillä päivän suurimmasta yllätyksestä vastasi täksi kaudeksi Kakkoseen noussut Komeetat. Komeetat selätti omalla Comets’ Parkillaan Ykköseen nousseen PEPO:n maalein 1-0, ja eteni 32 parhaan joukkoon.

Ottelun ainoan maalin teki Toni Nousiainen, mutta toinen suuri sankari oli Komeettojen maalivahti Joonas Paldanius, joka esitti muutamankin loistavan torjunnan ottelussa. Loppuvihellyksen soitua Jyväskylässä nähtiin pitch invasion, kun kannattajat ja pelaajat heittäytyivät ihmiskasaksi Paldaniuksen päälle.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

Kreivi Nicolaus Ludwig von Tsintsendorff

@ArttuHamalainen
Onnea Komeetat!

Hurja temppu ja paikka vitoskierrokselle Cupissa!

Pitch invasion loppuun ja ihmiskasa nollapelin - joka sisälsi useita huippupelastuksia - pelanneen veskarin päälle on sellasia hetkiä, joita ei joka päivä pääse nautiskelemaan!

#SuomenCup #selostushommat

Suuren luokan yllätystä oltiin lähellä myös Piikkiössä. Piikkiön Palloseura pelaa Vitosessa, ja oli siten alimmalla sarjatasolla yhä cupissa mukana oleva joukkue. Kolmen sarjaportaan ero ei kuitenkaan tulostaululla juuri näkynyt, kun PiPS siirtyi pelin ainoalla laukauksellaan johtoon ja pakotti vieraansa, Kakkosen HJS:n rangaistuspotkukilpailuun. Siinä HJS:n maalivahti Eero Viljanen torjui Pyry Leppäsen pilkun ja johdatti hämeenlinnalaiset jatkoon.

– Se oli cup-huumaa parhaimmillaan. Kotijoukkue oli hyvillä aseilla liikkeellä. He eivät ottaneet minkäänlaista riskiä oman paketin avaamisessa, kun olivat tuloksessa kiinni. He saivat aika huippuonnistumisen tänään, HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen kommentoi HJS:n kotisivujen otteluraportissa

– En ole ikinä tämmöisessä pelissä pelannut. Uskomaton krediitti lähtee vastustajalle, he hoitivat omaa hommaansa loistavasti. Oli käytännössä mahdotonta pelata palloa boksiin, kun heidän kaksi linjaa makasivat niin alhaalla, hyökkääjä Eemeli Raittinen kehui PiPS:iä puolestaan.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

HJS - Miesten edustus

@hjs_miehet
Reissusta Piikkiöön tuli jännittävä. Eilisen cup-trillerin maalit ja pilkkukisa HJS:n Youtube-kanavalla 💁‍♂️

#hjsperhe #suomencup #meollaanhjs #piikkiö #hämeenlinna

youtu.be/iMJXDIqCqAc

Niklas Ekebom

@niklasbom
Saa olla aivan helvetin ylpeä jätkistä. Tää oli heittämällä ”uran” hienoin matsi olla pelaamassa. Oltiin todella lähellä jättiläisenkaatoa ja silti vähän harmittaa, kuinka pienestä se jäi kiinni. Kiitos kaikille osapuolille, #suomencup on tullut takaisin!
#PiikkiönPalloseura #HJS

Viidennellä kierroksella pelaavien joukkueiden matalin sarjataso on Kolmonen, sillä jatkosta putosi tiistaina myös ainoa Nelosesta yhä mukana ollut joukkue HyPS. HyPS sai vieraakseen ”paikallisvastustaja” JäPS:in, joka lunasti paikkansa jatkossa 2-1-voitolla. 72. minuutilla syntynyt HyPS:n Arttu Huovilan kavennusmaali ansaitsee kuitenkin erityishuomion. Huovila täräytti pallon komealla kaukolaukauksella ylänurkkaan.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Heikki Kuparinen

@Heykki80
Tästä maalista on selvästi puhuttu aivan liian vähän. Ei ihan riittänyt HyPS:llä jatkoon paikallismatsissa, mutta olihan tämä huikea maali Nelosessa pelaavalta Arttu Huovilalta. Kelpaa kiikkustuolissa muistella. #SuomenCup

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Sehän on kuukauden maali Nelosen jengiltä! HyPS-kärki Arttu Huovilan unelmakuti pöllähtää yläpesään! #ruutu #suomencup #jalkapallo #nelonen #ykkönen ruutu.fi/video/4080957

Erittäin komea osuma nähtiin myös Ahvenanmaalla. Veikkausliigajoukkue IFK Mariehamn eteni jatkoon selvänumeroisesti, kun se kellisti yhteistyöseuransa FC Ålandin tylyin tennislukemin 6-0. Ottelun viimeinen maali oli Dén todella komea saksipotku, ja se kannattaa alla olevasta klipistä ehdottomasti vilkaista.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

IFK Mariehamn

@IFKMariehamn
En kandidat till årets mål? 🤯💥
🎥: Ruutu

#IFK1919 #SuomenCup

Yhteistyöseurat olivat vastakkain myös Lahdessa, jossa Lahden Reipas isännöi FC Lahtea. FC Lahti eteni jatkoon selkein 5-0-numeroin, mutta tärkein luku ottelussa oli epäilemättä komea yleisömäärä, sillä Kisapuistoon kokoontui yli 2 100 katsojaa paikallisottelua seuraamaan.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

FC Lahti

@FCLahti1996
OTTELURAPORTTI | Upean lahtifutis-illan Kisapuistossa tarjoilivat FC Lahti ja @LahdenReipas . FC Lahti hurjasteli jatkoon toisen jakson osumilla.

Tästä otteluraporttiin: bit.ly/3w8gyv0

📸: Miska Savolainen

#fclahti #lahdenreipas #suomencup

BYYRI

@Byyri
Suomen Cupin ottelu Reipas - FC Lahti veti Kisapuistoon yli 2100 katsojaa! 🔥

#SuomenCup

📸 FC Lahti

Yksi veikkausliigajoukkue myös putosi jatkosta, mutta se oli selvää jo etukäteen, sillä Honka ja HIFK arvottiin neljännelle kierrokselle vastakkain. Myyrmäessä pelattu ottelu ratkesti vasta rankkarikisassa, jossa hienon pelin pelannut Beto torjui yhden, Agon Sadikun yrityksen. Lisäksi Hongalta epäonnistui omassa pilkussaan Rui Modesto. Varsinaisen peliajan maaleista vastasivat Didis Lutumba-Pitah (HIFK) ja Saku Heiskanen (Honka).

– Todella pettynyt joukkue oli tietenkin kopissa ottelun jälkeen. Meillä oli huono alku, emme olleet ihan valmiita peliin ja annoimme helpon erikoistilannemaalin. Onneksi pääsimme sitten paremmin peliin mukaan ja saimme tilanteen tasoihin, Hongan valmentaja Vesa Vasara kommentoi cupista putoamista Hongan kotisivuilla.

– Meillä oli vaikeuksia murtaa HIFK:n matalaa puolustusta ja he pääsivät vastahyökkäyksiin liian monta kertaa. Loimme mielestäni kyllä tarpeeksi maalipaikkoja kahteen kolmeen maaliin, mutta annoimme toki myös niistä mainituista vastahyökkäyksistä IFK:lle muutaman paikan.

4. kierroksen 28 ottelusta pelaamatta on yhä 13. Niistä viisi pelataan keskiviikkona. 5. kierroksen 16 otteluparia arvotaan avoimessa arvonnassa torstaina 12.5.

Tiistain Suomen Cup -tulokset:

Honka-HIFK 1-2rp.
Komeetat-PEPO 1-0
KPV-VPS 1-5
FC Åland-IFK Mariehamn 0-6
HyPS-JäPS 1-2
JIPPO-JJK 2-1rp.
PeKa-KTP 1-3
PiPS-HJS 1-2rp.
RoPS-Jaro 0-4
TP-47-AC Oulu 0-4
KaaPo-EIF 2-3rp.
Reipas-FC Lahti 0-5
TPK-Ilves-Kissat 0-4