Helmarien luotettava laitapuolustaja Tuija Hyyrynen siirtyi Juventuksen vastaperustettuun naisten edustusjoukkueeseen kesällä 2017. Aika Juventuksessa on ollut huikeaa menestysmarssia, sillä lauantaina varmistui, että Juventus voitti viidennen peräkkäisen italianmestaruuden viidennellä Serie A -kaudellaan.

Hyyrynen on siis päässyt nostelemaan mestaruuspokaalia kaikilla Juventus-kausillaan. Lisäksi hän on ollut voittamassa yhtä Italian Cupia ja kolmea Supercupia.

Tämänkertainen mestaruus sai sinettinsä Serie A:n toiseksi viimeisellä kierroksella, jolla Juventus kaatoi Sassuolon 3-1. Hyyrynen pelasi ottelussa 24 minuuttia. Kaikkiaan hän on pelannut tällä kaudella 15 Serie A -ottelussa ja kuudessa Mestarien liiga pelissä, kaksi karsintaottelua mukaan luettuna. Tilastoihin on kirjattu yksi maalisyöttö Serie A:ssa, yksi Italian Cupissa ja yksi Mestarien liigan karsinnoissa.

34-vuotiaan Hyyrysen sopimus päättyy tähän kauteen eikä jatkosopimusta ole toistaiseksi syntynyt. Juventus huomioi kokeneen suomalaisen panoksen hienosti Hyyryselle omistetussa twiitissään.

– Tuija Hyyrynen on ainoa ulkomaalaispelaaja, joka on ollut mukana ensimmäisestä pallonpotkaisusta lähtien. Kokenut oikea laitapakki, joka on aina valmis ja halukas käyttämään kokemustaan uuvuttavan kauden aikana, kun häntä tarvitaan, luonnehdinta kuului.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Tuija Hyyrynen

@tuijahyyrynen
Five-time Italian Champions!!! 🔥🤍🖤🥳
#FANTA5TIC 🏆🏆🏆🏆🏆

Hienoa suomalaismenestystä saatiin tällä kaudella myös Espanjan liigassa, sillä Sanni Franssin edustama Real Sociedad sinetöi sunnuntaina kakkospaikkansa naisten pääsarjassa, kun se pelasi 1-1-tasapelin Tenerifen vieraana. Mestarien liigan voittoa puolustava ja tänä vuonnakin finaalissa pelaava Barcelona on täysin ylivoimainen mestari, mutta historiallinen kakkossija vie Real Sociedadinkin ensimmäisen kerran Naisten Mestarien liigaan. Taival kilpailussa alkaa karsintojen kautta.

Koko kauden ajan Real Sociedadin luottopelaajiin kuulunut Franssi pelasi sunnuntainakin täydet minuutit. Franssi on ollut kentällä kaikissa joukkueensa 29 sarjaottelussa, ja on tehnyt niissä tehot yhdeksän maalia ja kuusi maalisyöttöä. Franssi on koko joukkueen eniten peliaikaa saanut pelaaja.

27-vuotias Franssi nähdään ensi kaudella myös Mestarien liigan mittelöissä, sillä hän solmi maaliskuun lopussa kaksivuotisen jatkosopimuksen Real Sociedadin kanssa.

Serie A:sta on kuulunut suomalaisittain kurjiakin kuulumisia, sillä Nora Heroumin seura Lazio putoaa pääsarjasta. Heroumilla lienee edessä uuden seuran etsintä.