Helmarien kokenut puolustaja Tuija Hyyrynen poistuu Juventuksen pelaajavahvuudesta. Juventus tiedotti suomalaisen lähdöstä perjantaina.

Hyyrynen vietti Juventuksessa viisi kautta, ja voitti Serie A:n mestaruuden näistä jokaisella. Juventuksen naisjoukkue perustettiin vasta viisi vuotta sitten, joten mestaruus on tullut kaikilla kausilla. Hyyrynen on siis lukeutunut seuran pelaajistoon alusta lähtien, ja on Juventuksen naisjoukkueen eniten otteluita pelannut ulkomaalaispelaaja.

Hyyrysen jäähyväisiä vietettiin sunnuntaina Stadio Paolo Mazzassa, kun Juventus kohtasi Italian Cupin loppuottelussa AS Roman. Roomalaiset johtivat peliä vielä 80. minuutilla, mutta Juventus kipusi lopussa 2-1-voittoon ja cup-mestareiksi.

Brasilialaispelaaja Andressa vei Roman johtoon avausjakson puolivälissä. Ratkaisevan käänteen peli sai 79. minuutilla, kun Roman alin pelaaja Lucia Di Guglielmo kaatoi takaapäin rangaistusalueelle rynnineen Cristiana Girellin. Di Guglielmo ajettiin suoralla punaisella ulos ja Girelli ampui rankkarin varmasti verkkoon. Neljä minuuttia myöhemmin Sara Gama teki ylivoimalla pelanneelle Juventukselle toisen maalin ja loppu odoteltiin mestaruusjuhlien alkua.

Tuija Hyyrynen ei loppuottelussa kentälle päässyt, mutta heti taiston tauottua TV-kamera taltioi hänet pelikavereiden halattavana. Hyyrynen sai siis jäähyväisissään vielä yhdet mestaruusjuhlat – kaikkiaan kymmenennet Juventuksessa, kun kaikki kilpailut lasketaan. Juventus voitti tällä kaudella myös Supercoppan, joten plakkarissa on Italian triplamestaruus.

Ennen peliä Juventuksen naisjoukkueen johtaja Stefano Braghin oli väläytellyt, että Hyyryselle voisi olla tarjolla töitä seurassa pelaajauran päätyttyäkin.

– On ikävää nähdä hänen uransa Juvessa päättyvän, mutta hän teki sen parhaalla mahdollisella tavalla nostamalla pokaalia stadionilla, Braghin sanoi ennen cup-finaalia Juventus News 24:n mukaan.

– Tuija on suurenmoinen persoona, joka on opettanut meille paljon. Olemme käyneet paljon avoimia keskusteluja siitä, voisiko hän jatkaa meillä vielä pelaajauran päätyttyäkin. Se on hyvin todennäköistä. Tämä on ”näkemiin”, ei hyvästit.

Tuija Hyyrynen itsekin vihjasi perjantaina julkaisemassaan Twitter-viestissä sillä, että palaisi Juventukseen vielä jossain vaiheessa. Pelaajaura luultavasti kuitenkin vielä jatkuu, mutta missä, sitä ei vielä tiedetä.