Barcelonan keskikenttäpelaaja Philippe Coutinho siirtyy pysyvästi Aston Villaan.

Coutinho, 29, on pelannut Villassa lainalla Barcelonasta tammikuusta lähtien esiintyen 16 ottelussa, joissa hän on tehnyt yhteensä neljä maalia ja syöttänyt kolme.

Brasilialaistaiturin ja Villan sopimus ulottuu kesään 2026 saakka.

– Tämä on loistava hankinta Aston Villalle. Phil on esimerkillinen ammattilainen, ja hänen vaikutuksensa ryhmäämme on ollut erittäin selkeä siitä lähtien, kun hän saapui tänne tammikuussa, kommentoi Villan päävalmentaja Steven Gerrard seuran tiedotteessa.

Coutinhon lainasiirron yhteydessä brittimediassa uutisoitiin, että seurat sisällyttivät diiliin 40 miljoonan euron osto-option, mutta hintaa on sittemmin laskettu merkittävästi alaspäin.

Barcelona kertoo tiedotteessaan, että pelaajan siirtosummaksi sovittiin 20 miljoonaa euroa, mutta Barcelona saa 50 prosenttia Coutinhon seuraavasta siirtokorvauksesta.

Coutinho siirtyi Barcelonaan tammikuussa 2018 Liverpoolista 135 miljoonalla eurolla, mutta hän ei ikinä yltänyt hintalappunsa tuomiin odotuksiin Kataloniassa. Kauden 2019-20 hän vietti lainalla Bayern Münchenissä.

Aston Villa

@AVFCOfficial
Aston Villa is delighted to announce the permanent signing of Philippe Coutinho from Barcelona for an undisclosed fee! 🙌