Beton rankkaritorjunta päätti HIFK:n pitkän kurimuksen – KuPS ei antanut karmean tuomarivirheen lannistaa

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigassa pelattiin tänään keskiviikkona täysi ottelukierros. Suurimmat yllätykset nähtiin Tampereella sekä Maarianhaminassa.

Tampereella Ilves sai vieraakseen koko alkukauden voitoitta pelanneen HIFK:n. Konkurssiuhan alla oleva Mixu Paatelaisen luotsaama ryhmä oli etenkin avausjakson aikana hätää kärsimässä, mutta paransi peliään toiselle jaksolle.

Ottelun voittomaali nähtiin vain kolme minuuttia ennen täyttä aikaa. Jusif Ali riisti pallon keskialueella ja lähti yksinäisenä pelaajana hyökkäykseen. Ali murtautui aina rangaistusalueelle saakka, kunnes hän laukoi pallon Ilves-puolustajan kautta maaliin.

Lisäajan viidennellä minuutilla HIFK oli vielä vaarassa menettää kauden avausvoittonsa, kun Tuomas Ollila pääsi yrittämään tasoitusmaalin tekoa rangaistuspotkusta. HIFK:n huippuvahti Beto oli kuitenkin etevämpi ja torjui pallon jaloillaan.

Maarianhaminassa kotijoukkue IFK nousi tappioasemasta voittoon hallitsevaa mestaria HJK:ta vastaan.

Santeri Hostikka vei vieraat johtoon 14. minuutilla, mutta IFK nousi ensin tasoihin John Owoerin osumalla ja lopulta ohi brasilialaishyökkääjä Den maalilla. Tappion myötä HJK:n voitottomien pelien putki Veikkausliigassa kasvoi jo kolmeen.

Kuopiossa sarjakärki KuPS kaatoi alkukauden sensaatiojoukkue AC Oulun 2-1. Avausjaksolla nähtiin dramaattinen tilanne, kun KuPS teki maalin, mutta tuomarien mielestä pallo ei ylittänyt maaliviivaa ja osuma jäi hyväksymättä.

KuPS:n onneksi se nousi ottelussa tappioasemasta voittoon, joten karmea tuomarivirhe ei maksanut joukkueelle sarjapisteitä.

Veikkausliigan tulokset keskiviikolta 22.6.

FC Inter – FC Lahti 5-1 (1-0)
Ilves – HIFK 0-1 (0-0)
KuPS – AC Oulu 2-1 (0-1)
SJK – Haka 2-2 (1-0)
VPS – FC Honka 0-1 (0-1)
IFK Mariehamn – HJK 2-1 (1-1)


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.