Veikkausliigassa pelattiin tänään keskiviikkona täysi ottelukierros. Suurimmat yllätykset nähtiin Tampereella sekä Maarianhaminassa.

Tampereella Ilves sai vieraakseen koko alkukauden voitoitta pelanneen HIFK:n. Konkurssiuhan alla oleva Mixu Paatelaisen luotsaama ryhmä oli etenkin avausjakson aikana hätää kärsimässä, mutta paransi peliään toiselle jaksolle.

Ottelun voittomaali nähtiin vain kolme minuuttia ennen täyttä aikaa. Jusif Ali riisti pallon keskialueella ja lähti yksinäisenä pelaajana hyökkäykseen. Ali murtautui aina rangaistusalueelle saakka, kunnes hän laukoi pallon Ilves-puolustajan kautta maaliin.

Lisäajan viidennellä minuutilla HIFK oli vielä vaarassa menettää kauden avausvoittonsa, kun Tuomas Ollila pääsi yrittämään tasoitusmaalin tekoa rangaistuspotkusta. HIFK:n huippuvahti Beto oli kuitenkin etevämpi ja torjui pallon jaloillaan.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
❌

Beto torjuu pilkun lisäajalla!

@HIFKedustus on nyt todella lähellä kauden ensimmäistä täyttä pistepottia!

#veikkausliiga #tunnustaväriä
#ILVHIFK

HIFK Fotboll

@HIFKedustus
LOPPU | Uskotteko te kotona?! HIFK VOITTAA! Jusif Ali ratkaisee lopussa ja Beto nousee sankariksi viimeisen minuutin rankkaritorjunnallaan! Avausvoitto on varma!

#Veikkausliiga #IlvesHIFK

Maarianhaminassa kotijoukkue IFK nousi tappioasemasta voittoon hallitsevaa mestaria HJK:ta vastaan.

Santeri Hostikka vei vieraat johtoon 14. minuutilla, mutta IFK nousi ensin tasoihin John Owoerin osumalla ja lopulta ohi brasilialaishyökkääjä Den maalilla. Tappion myötä HJK:n voitottomien pelien putki Veikkausliigassa kasvoi jo kolmeen.

Kuopiossa sarjakärki KuPS kaatoi alkukauden sensaatiojoukkue AC Oulun 2-1. Avausjaksolla nähtiin dramaattinen tilanne, kun KuPS teki maalin, mutta tuomarien mielestä pallo ei ylittänyt maaliviivaa ja osuma jäi hyväksymättä.

KuPS:n onneksi se nousi ottelussa tappioasemasta voittoon, joten karmea tuomarivirhe ei maksanut joukkueelle sarjapisteitä.