FC Lahti eteni tiistaina Suomen Cupissa neljän parhaan joukkoon kaatamalla Ykkösessä pelaavan Järvenpään Palloseuran kotikentällään 2-1.

Lahti siirtyi johtoon 13. minuutilla Chinedu Geoffreyn osumalla. Nigerialaiskärki sai etutolpalle tarkan keskityksen Hysen Memollalta ja puski pallon verkkoon.

Kotijoukkueella oli useampikin sauma tuplata johtonsa, mutta vajaan puolen tunnin kohdalla Lahti saikin kylmää vettä niskaansa, kun maalivahti Antonio Reguero lensi suoralla punaisella kortilla pihalle. JäPS:n Herkko Kuosa kirmasi tavoittelemaan palloa Lahden rangaistusalueella ja Reguero kaatoi hänet rumasti hypäten tilanteeseen kummatkin jalat edellä.

Erotuomari Matti Roth kaivoi epäröimättä taskustaan punaisen kortin ja antoi vieraille pilkun. Vetovastuun otti Tino Palmasto, joka laukoi pallon ohi kentälle vaihdetun lahtelaisvahti Joona Tiaisen ohi.

Varsinainen peliaika näytti jo päättyvän tasalukemissa, kunnes Lahti iski voittomaalin lisäajan ensimmäisellä minuutilla. Alan Henrique pääsi ottamaan Memollan antaman vapaapotkun yllättävän vapaasti haltuun JäPS:n maalin edessä, ja brassitoppari latasi pallon voimalla verkkoon.

Keskiviikkona puolivälierissä kohtaavat vielä FC Inter ja HJK, FC Haka ja KuPS sekä PK-35 ja HIFK.